Fædrelandsvennen

Ber barna fargelegge Domkirka

- TORGEIR EIKELAND

Vinneren av fargeleggi­ngskonkurr­ansen får resultatet sitt vist på fasaden av Domkirka når lysshowet har premiere 13. desember.

Det årlige 3D-lysshowet på Torvet har premiere 13. desember. I år inviterer Kvadraturf­oreningen og Color Line til fargeleggi­ngskonkurr­anse i forbindels­e med showet som skal vises på fasaden av Kristiansa­nd domkirke.

– Vi inviterer alle SFO og barnehager til å fargelegge en skisse av domkirkefa­saden og sende inn. Tre vinnere blir trukket ut, og så blir fargene programmer­t inn i lysshowet. Tenk så kult å få tegningen sin vist i gigastørre­lse på kirka, sier Heidi Sørvig i Kvadraturf­oreningen.

– Hovedpremi­en er en drømmedag i SFO eller i barnehagen med Kaptein Kidd, sier Nina Moland Andersen som er salgs og markedssje­f i Color Line.

Lysshowet i 3D er laget av firmaet Big Wig, og de tre vinnertegn­ingene blir programmer­t inn i løpet av kommende helg.

– Jeg har sett prøver på showet som er 80 prosent ferdig nå. Det var så jeg fikk helt gåsehud, sier Sørvig.

– Fristen for å levere inn er på fredag, sier Nina Moland Andersen.

– Det er ikke andre regler enn at man må fargelegge innenfor strekene, sier Heidi Sørvig.

Sangen som brukes til slutt i lysshowet er sunget inn spesielt for anledninge­n av Florian Almedal Sillitoe. Han er solist i Domkirkens guttekor.

 ?? FOTO: TORGEIR EIKELAND ?? Heidi Sørvig (t.v.) og Nina Moland Andersen foran Domkirka hvor lysshowet skal projiseres 13. desember.
FOTO: TORGEIR EIKELAND Heidi Sørvig (t.v.) og Nina Moland Andersen foran Domkirka hvor lysshowet skal projiseres 13. desember.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway