Fædrelandsvennen

90 dagers «våpenhvile»

- NTB

Det hvite hus sier at president Donald Trump og Kinas president Xi Jinping er enige om å ikke røre tollsatsen­e på 90 dager for å gi rom for handelsdia­log.

USAS president Donald Trump og Kinas president Xi Jinping satt lørdag i en over to timer lang arbeidsmid­dag der de to blant annet skulle diskutere den pågående handelskri­gen mellom landene. Det hvite hus’ økonomiske rådgiver Larry Kudlow sa at arbeidsmid­dagen mellom de to statsleder­ne gikk «svaert bra».

Det hvite hus dropper inntil videre den tidligere varslede økningen av tollen på kinesiske varer, som egentlig skulle tre i kraft fra 1. januar. Tolløkning­en er satt på vent i 90 dager, slik at de to landene får ro til å diskutere handelskon­flikten seg imellom.

– Hvis det mot slutten av denne perioden skulle vaere slik at partene ikke skal ha klart å bli enige, vil tollsatsen­e heves fra 10 til 25 prosent, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Handelskon­flikten mellom USA og Kina har eskalert etter at Trump tidligere i år innførte straffetol­l på en rekke kinesiske varer, noe som førte til at Kina svarte med toll på mange amerikansk­e varer.

Kina har også bekreftet hovedtrekk­ene i avtalen mellom landene.

Kina har blant annet gått med på å umiddelbar­t øke innkjøpet av et uspesifise­rt antall amerikansk­e landbruksp­rodukter.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? USAS president Donald Trump and Kinas president Xi Jinping møtte hverandre i Buenos Aires 1. desember.
FOTO: NTB SCANPIX USAS president Donald Trump and Kinas president Xi Jinping møtte hverandre i Buenos Aires 1. desember.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway