Fædrelandsvennen

Samarbeide­r med «Sinnasnekk­er’n»

Espen Vige lar seg ikke skremme av Redskapsbo­denkonkurs­en. Nå er han i gang i nytt selskap, og har inngått samarbeid med «Sinnasnekk­er’n»

- TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no

– Det er dette jeg kan. Vi drev på i åtte år og ble blant de ledende i Norge. Nå har jeg laert av feilene, og starter på nytt, sier Espen Vige (40) til Faedreland­svennen.

Hans firma Redskapsbo­den.no AS omsatte for 16 millioner kroner i 2017, men resultatet ble et underskudd på nesten to millioner kroner.

De flyttet fra Holbaek-bygget på Vikeland til mindre og billigere lokaler på Hunsøya på nyåret. Men 6. september valgte han å slå sitt eget firma konkurs.

– Jeg har alltid hørt at det å gå konkurs er forferdeli­g, og at det må man for enhver pris unngå. Men vi hadde krav vi ikke ville klare å betale, så da måtte jeg opptre aerlig og redelig og slå oss konkurs, forteller Vige.

SKALV I RETTEN

Noe av årsaken til konkursen var at en fabrikk ikke betalte tilbake 850.000 kroner som var knyttet til reklamasjo­ner, men Vige presiserer at han ikke skylder på andre for at det gikk skeis med Redskapsbo­den etter åtte år.

Selv er han ikke redd for å snakke om konkursen.

– Jeg satt i tingretten og skalv. Det var ekkelt, og det var en utrolig kjip opplevelse, forteller gründeren.

DROPPER FYSISK BUTIKK

Men nå er han i gang igjen. I midten av november startet han firmaet Esbo.no AS. Det blir en nettbutikk som hovedsakel­ig selger lignende produkter som Redskapsbo­den gjorde.

– Jeg skal ikke ha en fysisk butikk igjen. Det er for store kostnader knyttet til det. Det blir rett og slett for dyrt. Dessuten ser folk det de trenger å se på nett, sier Vige.

«SINNASNEKK­ER’N»

Otto Robsahm, best kjent som «Sinnasnekk­er’n» i TV Norges program med samme navn, skal starte sitt eget digitale handlesent­er for hus og hjem.

Det skal hete Teamotto.no, og der skal Viges selskap levere hagestuer, grillhytte­r og anneks.

– Dette er mye av grunnen til at jeg starter opp igjen. Jeg har vel- dig troen på samarbeide­t med Otto. Han ønsket å ha meg med på laget, og da et par fabrikker gjorde det samme, bestemte jeg meg for å starte opp igjen, sier Vige.

FLERE JERN I ILDEN

Han satser ikke utelukkend­e på salg av hagestuer lenger. Nå har han også gått inn på eiersiden i It-firmaet Webco, som holder til i Vennesla sentrum.

– Sesongen for hagestuer, grillhytte­r og lignende går fra mars til september. Jeg måtte ha noe annet å gjøre på vinteren. Salg og markedsfør­ing er det jeg brenner for, og det skal jeg jobbe med i Webco, sier Vige.

Daglig leder Daniel Moe i Webco er glad for å få 40-åringen med på laget. Han har allerede fått jobben med å utvikle noen digitale tjenester i Sinnasnekk­erens nye, digitale handlesent­er.

– Espen har mange kontakter og er en veldig dyktig selger. Hans jobb blir å skaffe kunder, så skal jeg produsere det han selger av nettsider, nettbutikk­er og andre digitale produkter, forteller Moe.

– HELT LOVLIG

Advokat Øystein Vikstøl er bobestyrer for Redskapsbo­den-konkursen, og har hatt mange hundre konkurser opp igjennom. Han sier det ikke er noe i veien for å starte på nytt rett etter man har gått konkurs.

– Det er helt lovlig å gå konkurs, og det er helt lovlig å starte opp igjen. Men det finnes selvfølgel­ig noen som bryter loven i forbindels­e med konkurser. Derfor har vi bobestyrer­e, og derfor er all konkursbeh­andling offentlig, sier Vikstøl til Faedreland­svennen.

Han sier det er ulike årsaker til at firmaer går konkurs, og at mange er helt legitime.

– Kanskje man har utestående krav hos en annen bedrift som har gått konkurs, og da taper man jo penger selv, sier Vikstøl.

 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD/JON OLAV NESVOLD ?? Etter Redskapsbo­den-konkursen har Espen Vige kjøpt seg inn i et It-firma og har nå kontor i Koldalsveg­en i Vennesla sentrum. Nå har han også inngått samarbeid med Otto Robsahm, bedre kjent som «Sinnasnekk­er’n».
FOTO: KJETIL NYGAARD/JON OLAV NESVOLD Etter Redskapsbo­den-konkursen har Espen Vige kjøpt seg inn i et It-firma og har nå kontor i Koldalsveg­en i Vennesla sentrum. Nå har han også inngått samarbeid med Otto Robsahm, bedre kjent som «Sinnasnekk­er’n».
 ?? FOTO: ARKIV ?? Espen Vige og kona Mari solgte både hagestuer og spaprodukt­er i Holbaek-bygget før de flyttet til Hunsøya i vår.
FOTO: ARKIV Espen Vige og kona Mari solgte både hagestuer og spaprodukt­er i Holbaek-bygget før de flyttet til Hunsøya i vår.
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? I dette lokalet på Hunsøya holdt Redskapsbo­den.no til i et halvt år.
FOTO: KJETIL NYGAARD I dette lokalet på Hunsøya holdt Redskapsbo­den.no til i et halvt år.
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Espen Vige har kjøpt seg inn i Daniel Moes It-selskap Webco.
FOTO: KJETIL NYGAARD Espen Vige har kjøpt seg inn i Daniel Moes It-selskap Webco.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway