Fædrelandsvennen

Sulland: – Kan se ut som vi må vinne resten av kampene

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Etter åpningstap­et i EM for Tyskland, tviler Linn Jørum Sulland på at Norge har råd til flere feilskjaer i kampen for en semifinale.

– Det er ikke første gang Norge taper en åpningskam­p, og hvis vi klarer å heve nivået og vinne de neste kampene, så trenger ikke dette å bli avgjørende. Men vi har kniven på strupen, og mindre rom for feil i de neste kampene, sier Linn Jørum Sulland.

Det er nytt pressetref­f på det norske spillerhot­ellet dagen derpå. Det norske laget har gjort sitt for å riste av seg det forsmedeli­ge 32–33-tapet for Tyskland lørdag kveld, men det sitter fortsatt i.

– Det var rett og slett ikke bra. Spesielt bakover gjør vi en kamp hvor jeg ikke kjenner meg igjen. Forsvaret hang ikke sammen i det hele tatt. Vi klarte heller ikke å demme opp for deres kontringss­pill, noe som egentlig har vaert vårt varemerke. Ikke bra, konstatert­e Sulland om den norske marerittst­arten i Brest.

– HADDE INGEN GOD DAG

Hun var heller ikke fornøyd med egen innsats. Hun satte tre av fire straffer, men skuddet hennes fikk hun knapt fyrt av før hun ble plassert på benken.

– Jeg hadde ingen god dag. Ingenting stemte, sier 34-åringen.

Foruten Tyskland spiller Norge i gruppe med Romania og Tsjekkia, hvor tre av fire lag går videre til hovedrunde­n og der man tar med seg poeng fra innbyrdes kamper mot de andre lagene som går videre. Det betyr at Norge neppe tar med seg full pott når gruppa skal parres med de tre beste lagene fra gruppe C, som består av Nederland, Spania, Ungarn og Kroatia. Deretter går de to beste lagene videre til semifinale.

– Det kan se ut som vi må vinne resten for å nå semifinale. Men skal du vinne EM har du uansett ikke råd til å tape mange kamper. Men det som er synd er at vi har brukt opp vårt feilskjaer alt i første kampen. Men måten det skjer på er verre. At vi slipper inn så mange mål og at farten blir brukt mot oss, sier Vipers-spilleren.

– IKKE LETT MOT TSJEKKIA

Mandag kveld møter Norge Tsjekkia, som tapte åpningskam­pen 31–28 for Romania etter å ha ligget under 11–17 til pause.

– Tsjekkia er noen stayere. De gir seg aldri. Det så ut som de hadde tapt mot Romania, men de spilte seg inn og fikk sjansen på slutten. Det blir ikke lett i morgen heller, advarer Sulland, og legger til:

– I morgen bare må vi. Uten seier da blir det vanskelig. Jeg håper at vi igjen er hundre prosent, og da tar vi Tsjekkia.

Marta Tomac som ga kaptein Stine Bredal Oftedal avlastning i et drøyt kvarter mot Tyskland, er usikker på om Norge tåler flere tap dersom drømmen om semifinale – og helst gull – skal leve videre.

– Det er vanskelig å si, men vi skal i alle fall ikke gjenta det vi gjorde mot Tyskland. Vi har ikke råd til å vaere på det nivået en gang til, da når vi ingen semifinale, fastslår Tomac.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Smilet var tilbake, men Linn Jørum Sulland var klar for å revansjere både egen og Norges innsats i mandagens kamp mot Tsjekkia.
FOTO: NTB SCANPIX Smilet var tilbake, men Linn Jørum Sulland var klar for å revansjere både egen og Norges innsats i mandagens kamp mot Tsjekkia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway