Fædrelandsvennen

I Frps strupe

- AGNAR VILDALEN

I sitt tilsvar av 27.11.18 fra gruppelede­r Steinar Bergstøl Andersen på mitt innlegg av 19.11.18 går det frem at han mener jeg har et enormt hat til politiske motstander­e.

●●Ut fra mitt innlegg er det vanskelig å forstå hva han mener, men der er jo ikke uvanlig når det kommer fra denne kanten. Jeg er faktisk en sterk motstander av politikerf­orakt generelt, men når politikken går i en slik retning som gruppelede­r Andersen vil, blir det en annen sak.

Han tar ut bruddstykk­er av mitt innlegg og gir uttrykk for at det er essensen av dette noe som ikke er riktig. Han nevner ikke med et ord det jeg advarer mot; de meget farlige høyre-ekstreme politiske krefter som brer seg i Europa og ellers i verden. Støtter gruppelede­r Andersen disse?

Det sto nettopp frem to sentrale skikkelser fra Frp (sågar en tidligere minister) og støttet Sverige Demokraten­e, hvordan stiller gruppelede­r Andersen til det? Er ikke dette konspirato­riske usmakeligh­eter!

Han anklager meg for å sparke i alle retninger, noe som sier noe om hva han har klart å oppfatte av mitt innlegg. Det jeg er meget klar på er at min motstand retter seg mot de høyre-ekstreme politiske holdninger (nasjonalis­me, proteksjon­isme, rasisme) som stadig gjør seg mer gjeldende i Skandinavi­a, Europa og resten av verden.

Det er jo også bemerkelse­sverdig og interessan­t at gruppelede­r Andersen fra Frp ser USA på linje med regimet i Polen; der er vi jo faktisk enige.

Når det gjelder de fleste av de politiske temaene gruppelede­r Andersen nevner, er det som vanlig å slå inn åpne dører. Innvandrin­gspolitikk er jo Frps flaggskip. Ut med alt som er annerledes. Klima nevner gruppelede­r Andersen ikke av godt forståelig­e grunner da Frps politikk her er «la humla suse». Når det gjelder skole, gamle og syke, er det tilnaermet konsensus fra alle partier om at dette skal bli bedre, unntatt Frp som heller vil fylle lommeboken til de som har mest fra før. Deretter kan partiet aller nødigst se til at allmuen får noen smuler de også (almisser blir det også kalt).

Til slutt, herr gruppelede­r Andersen. Det er ikke jeg som konspirere­r, de konspirato­riske usmakeligh­etene er det gruppelede­ren som tar seg av.

Ha en trivelig adventstid.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway