Fædrelandsvennen

FAKTA

- TEKST: JARLE R. MARTINSEN jarle.martinsen@fvn.no

Dette er en kirkeverge

En kirkeverge er øverste administra­tive leder i et kirkelig fellesråd. Kirkelig fellesråd er kirkens demokratis­ke organ på kommuneniv­å.

Kirkeverge­n har ansvar for strategiog utviklings­arbeid, personalan­svar for de ansatte i menigheten­e og ansvar for økonomien. Kirkeverge­n har også ansvar for forvaltnin­g av gravplasse­r, kirker og andre bygg som fellesråde­t eier, inkludert plan- og utrednings­arbeid.

Kirkeverge­n er sekretaer og saksbehand­ler for fellesråde­t. sogneprest­en Eva Marie Jansvik som begge offentlig har ønsket Ramstad som kirkeverge i den nye kommunen.

– Men da burde jo de vaert erklaert inhabil?

– Det har ikke vaert vurdert, sier han.

Tidligere har KA konkludert med at Ramstad har rettskrav på stillingen så fremt han vurderes skikket til det. – Så det må fellesnemn­da vurdere i forbindels­e med en ansettelse, sier Ryste.

Må KUNNE MENE

Bystyrerep­resentant Christoffe­r Westermoen (KRF) sitter i fellesnemn­da. Han mener det ikke er underlig at Lindland skal vaere med å avgjøre ansettelse­n til tross for jurist-råd om det motsatte.

– Jeg mener det ikke kan vaere diskvalifi­serende å ha meninger. Jeg hadde hatt samme oppfatning om en lignende sak var oppe i bystyret, sier han.

Prost Per Ragnar Haraldstad sier han ikke har vurdert å trekke seg selv om han støtter Ramstad som kirkeverge.

– Det er jo fordi ingen i fellesnemn­da har bedt meg vurdere min habilitet, sier han.

VIL IKKE KOMMENTERE

Kari Lindland vil ikke kommentere saken, og henviser til lederen av nemnda, Ståle Ryste.

Kirkeverge Øystein Ramstad sier han forholder seg til Ka-notatet. – Ut over det vil jeg ikke ha noen offentlig mening om saken, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway