Fædrelandsvennen

Black Friday eller nybakt brød

- KATHRINE TALLAKSEN SKJERDAL

Ok, jeg innrømmer det: Jeg var på Sørlandsse­nteret på Black Friday. Jeg kjørte rundt i ti minutter før jeg fant parkerings­plass. En stund senere fikk handleture­n et naturlig stoppunkt: Jeg hadde ikke plass til flere handlepose­r i hendene. Det var langt å gå tilbake til bilen, det var tungt å baere, og veska drev og skled ned fra skulderen hele tiden. Midtveis måtte jeg ta en pause. Rundt meg var det asfalt, biler og uvakre bygninger. Et øyeblikk der følte jeg meg som en pjusk og lydig liten maur i materialis­mens store økosystem.

For en kontrast til kvelden! En god nabovennin­ne som ringer på med nybakt brød og har tid til en kaffe. Når hun og barna har gått: Sitte rundt det slitte kjøkkenbor­det med mine egne fire. Stearinlys på bordet, latter og tøysing, tjukke skiver og god tid. Vi spiste nesten hele brødet. Lykke!

Det er advent. Vi venter på Jesus, han som kom for at vi skulle ha liv og overflod (Johannesev­angeliet 10,10). Men altfor ofte søker vi lykken på feil sted. Ikke minst i julestria.

Herre, frels oss fra kunstige behov og led oss til sann glede og fred!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway