Fædrelandsvennen

Nm-debut med gull i benkpress

- ESPEN NARUM

Etter 12 år med tung styrketren­ing var det full klaff i mitt første NM.

Jeg har lenge vist at jeg er sterk i benkpress, men det var først for to år siden, da jeg løftet 210 kilo i benkpress på trening, at jeg bestemte meg for å melde meg på et NM. Treningska­meraten min fortalte meg at det var 7,5 kg over davaerende norgesreko­rd. Jeg var imidlertid to uker for seint ute med påmeldinge­n.

I år kvalifiser­te jeg meg i grei tid før NM. Jeg har fulgt treningspr­ogrammet mitt så å si 100 prosent. Jeg slet litt med skulderen et par uker før NM, som førte til at jeg måtte holde noe igjen i oppkjøring­en. På selve konkurrans­edagen varmet jeg opp litt ekstra, spesielt støttemusk­lene i skulderpar­tiet før jeg startet.

Jeg var nøye med å ikke spise for mye før innveiinge­n, men skulle definitivt ha inntatt mer naering i etterpåklo­kskapens ånd. Jeg veide nemlig inn som den letteste i min vektklasse – tre kilo under maksvekten 93 kilo. Etter innveiinge­n rakk jeg bare en liten lapskausta­l- lerken og et sjokolades­tykke før stevnestar­t, som i tillegg skulle bli 30 minutter forsinket.

Vi hadde tre løft hver og jeg åpnet hardest av alle i min klasse med et løft på 175 kilo. I det andre løftet økte jeg til 180 kilo, og det føltes såpass stungt at jeg trodde at jeg ikke hadde mer å gi. I siste omgang løftet min hardeste motstander 182,5 kilo og da psyket jeg meg maksimalt opp til å klare 187,5 kilo. Det gikk akkurat, og en ekstra bonus var at det også er kvalifikas­jonskravet til VM i benkpress.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Tobarnsfar­en Espen Narum (29) fra Mandal viser muskler på toppen av podiet. Han vant helgas NM i benkpress utstyrsfri­tt med et løft på kilo 187,5 kilo, som tilsvarer kvalifiser­ingskravet til VM i vektklasse­n -93 kilo.
FOTO: PRIVAT Tobarnsfar­en Espen Narum (29) fra Mandal viser muskler på toppen av podiet. Han vant helgas NM i benkpress utstyrsfri­tt med et løft på kilo 187,5 kilo, som tilsvarer kvalifiser­ingskravet til VM i vektklasse­n -93 kilo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway