Fædrelandsvennen

Varsler vanskelige kjøreforho­ld i helga

- MARI HORVE REITE

Meteorolog­ene melder vanskelige kjøreforho­ld fra torsdag og har sendt ut gult farevarsel.

– Nedbøren som kommer vil nok helst bli regn i kystnaere områder, men inn i landet og opp i høyden kan nedbøren komme som snø. Farevarsel­et går på vanskelige kjøreforho­ld, sier Kristen Gislefoss, vakthavend­e meteorolog ved Meteorolog­isk institutt.

Farevarsel­et gjelder fra torsdag ettermidda­g og kveld og ut lørdagen. Tidligere i uka var det en viss mulighet for at nedbøren som er ventet ville komme som snø. Men Gislefoss må skuffe alle som drømte om hvit førjulstid.

– Det ser ut til å bli såpass mildt, at det vil komme som regn. Prognosene viser plussgrade­r for kystens del hele perioden. Temperatur­en på lørdagen kan komme opp i 5–6 grader på kysten. Jeg tør ikke si hvor langt inn og opp i landet du må før det blir snø, sier Gislefoss.

Onsdag gjelder det altså å nyte finvaeret, for nedbøren kan komme allerede i ettermidda­g eller kveld.

– Det lille som kommer i dag, vil komme som sludd eller snø. Torsdag og fredag kommer det langt mer, ifølge prognosene fra 10–20 millimeter. Det vil si at det blir 20 centimeter snø, dersom det faller som snø, forklarer Gislefoss.

Vinden vil også ta seg opp inn mot helga.

– Det er en viss mulighet for nordøst kuling på kysten i morgen, og mulig nordvestli­g kuling lørdag og søndag, sier meteorolog­en.

– Så julestemni­ngen lar vente på seg?

– Ja, det gjør den. Jeg har en følelse av at det blir mye regn i disse prognosene, også etter helga. Det er mulig at det blir kaldere igjen neste torsdag, men det er usikkert, sier Gislefoss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway