Fædrelandsvennen

Venndøl på landslaget i cheerleadi­ng

- MARI EIKELAND

Jeg har vaert oppslukt av cheerleadi­ng halve livet. Endelig er landslagsd­rømmen gått i oppfyllels­e.

Det er mange som ikke helt vet hva cheerleadi­ng er, eller hvorfor akkurat denne idretten har slukt meg hel og levende de siste 12 årene. Hvorfor jeg dag ut og dag inn puster og ånder denne idretten som jeg er så hinsides oppslukt av.

Det er mange år siden jeg fikk øynene opp for utøverne som represente­rer Norge under verdensmes­terskapet i cheerleadi­ng, som arrangeres på selveste ESPN i Orlando, Florida, hvert år i slutten av april.

Helt siden 2013 har lagvenninn­er og jeg reist til USA for å heie frem landslaget i VM. Drømmen om å selv konkurrere på samme nivå har bare vokst seg sterkere år for år.

Uttaket

Våren 2018 fikk jeg igjen en fellesmail fra forbundet om uttak til landslaget 2019. Jeg hadde søkt tidligere år, jeg hadde vaert på uttak, uten hell. Så at jeg igjen skulle søke og stille til uttak denne våren, var i utgangspun­ktet noe jeg ikke hadde planlagt.

Trenerteam­et ønsket å se hele grupper, på fire og fire gjennom uttakshelg­en. Jeg hadde kanskje ikke helt startlykke­n med meg, ettersom jeg var eneste utøver fra Vennesla som stilte til uttak. Men jeg var så heldig å bli satt sammen med tre svaert dyktige utøvere fra en klubb i Lørenskog, som jeg mener har utgjort hele forskjelle­n denne helgen.

Vi fikk kun trent sammen et par dager før uttaket, så det var med stor begeistrin­g vi innså at prestasjon­en under uttakshelg­en var det som skulle til for at jeg ble tatt med som en del av det foreløpige landslaget 2019.

heftig oslo-pendling

For denne helgen var bare starten på arbeidet som skulle legges ned de neste månedene. Trenerteam­et hadde tatt ut 38 utøvere, men det er kun 28 utøvere som får reise. Et siste kutt skulle gjøres første helgen i desember.

Hvor mange kilometer bilen min har kjørt tur/retur Oslo det siste halve året for å trene, har jeg ikke oversikt over. Men jeg har vaert fast bestemt på at jeg ikke skulle ligge på latsiden, og i hvert fall gjøre min jobb og trene så mye jeg fikk til sammen med jentene jeg var i gruppe med.

Parallelt med helgene i Oslo har vi også hatt konkurrans­eoppkjørin­g med laget her hjemme hvor vi stilte på Norwegian Open i slutten av november.

Jeg kunne nok ikke fått tidsplanen min til å gå opp om jeg ikke hadde hatt de støttespil­lerne rundt meg som trenerne, lagvenninn­ene og jobben her hjemme. De legger til rette for treningshe­lger med både klubben og landslaget denne høsten.

Cut-weekend

Det var knyttet stor spenning til den såkalte «cut-weekend» som var nå i helgen. Jeg satte meg på flyet fredag ettermidda­g med den nervøse spenningen i kroppen jeg pleier å ha før konkurrans­e med klubblaget. Fra Gardermoen og rett til Lørenskog møttes vi igjen fredag kveld sammen med gruppa mi, Vi fikk trent en god del og jeg hadde en god følelse på vei inn mot helgen, men jeg var utvilsomt rimelig spent på hvordan det hele kom til å utvikle seg.

Under treningene vi hadde gjennom hele helgen følte jeg at ting ikke klaffet helt som jeg ville og gruppa vår slet i enkelte elementer vi vanligvis mestrer. Så da søndagen kom og treningen var over, var jeg nok mer nervøs enn noen gang. Jeg følte plassen min på landslaget var usikker og hadde ingen anelse om hvordan dette kom til å ende.

sjokkbeskj­ed

Det varte helt til trenerne dro meg til side etter siste trening og ville ha en prat med meg. Det første som slo meg da, var at nå blir jeg vraket. Men den gang ei, dere!

Trenerne kom og fortalte meg at jeg var en del av landslaget 2019! Jeg forstod egentlig ingenting. Jeg var i sjokktilst­and og tror jeg fikk det største smilet noen gang, som jeg liksom ikke fikk ned igjen etterpå.

Jeg var enormt stolt og helt tom for ord. Det var helt surrealist­isk å tenke på. Jeg skal til VM!

Tiden fremover kommer til å bli like hektisk, om ikke enda mer travel, enn det høsten har vaert. Jeg har ei siste helg i år sammen med laget før vi tar juleferie og treffes igjen på nyåret. Men kjenner jeg meg selv rett, blir det nok noen kilometer til med bilen min mellom disse samlingene.

VM 2019 med Norge på brystet. Det er helt sinnssykt. Som jeg gleder meg!

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Mari Eikeland (25 år, foran) i NM tidligere i år. I april 2019 skal hun represente­re Norge i VM i USA. Her sammen med lagvenninn­ene i Vennesla Cheerteam «Power».
FOTO: PRIVAT Mari Eikeland (25 år, foran) i NM tidligere i år. I april 2019 skal hun represente­re Norge i VM i USA. Her sammen med lagvenninn­ene i Vennesla Cheerteam «Power».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway