Fædrelandsvennen

Sterk motstand mot å legge ned skoler

- KJETIL REITE

KRF hadde trodd det var mer å spare på å legge ned skoler i Vågsbygd. Nå skaper de håp for de som ønsker å beholde Fiskå skole.

– Jeg har tidligere ment at Kristiansa­nd har en for dyr skolestruk­tur. Men jeg hadde trodd at det var mer å spare enn dette, sa varaordfør­er Jørgen Kristianse­n (KRF) i formannska­pet på onsdag.

Saken om ny skolestruk­tur i Vågsbygd skal ikke opp i bystyret før etter nyttår, og det ligger an til å bli svaert jevnt.

Kommunens administra­sjon vil legge ned Fiskå skole og Åsane skole. Så vil de samle ungdomssko­leelevene på Karuss skole og barneskole­elevene på Vågsbygd skole

Dette vil gi en årlig innsparing på 8,3 millioner. Skulle man nøye seg med å kun legge ned Åsane, er innsparing­en på 2,3 mill.

LAERINGSMI­LJØ

Slik det ligger an nå, er partiene Høyre, Frp og Venstre innstilt på å gå for forslaget fra administra­sjonen. Ap er imot og kan få med seg KRF.

– Vi heller mot alternativ­et der vi kun legger ned Åsane, men dette er ikke endelig bestemt, sier Jørgen Kristianse­n til Faedreland­svennen.

Administra­sjonen sier at det er faglige grunner til å endre skolestruk­turen og satse på større skoler. Men KRF er i tvil om man vil få den effekten man ønsker om man samler elevene på to store skoler.

Selv om man beholder skolene omtrent som i dag, vil det fortsatt ikke vaere snakk om små grendeskol­er i Vågsbygd.

– Og da faller argumentet om størrelse bort, sier Kristianse­n.

KRF vil også ha en utredning av om det lar seg gjøre å forandre Vågsbygd og Fiskå til 1–10 skoler. I dag er Vågsbygd ren barneskole og Fiskå ren ungdomssko­le.

– Dette har de på Karuss skole, og det fungerer utmerket, sier Jørgen Kristianse­n.

 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Fiskå skole er over 50 år gammel og trenger opprusting. Kommunens administra­sjon anbefaler at den blir lagt ned.
FOTO: KJETIL REITE Fiskå skole er over 50 år gammel og trenger opprusting. Kommunens administra­sjon anbefaler at den blir lagt ned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway