Fædrelandsvennen

Kronisk svarting

- ROBIN HANSSON bystyrekan­didat for Kristiansa­nd SV

Da jeg stod opp for noen uker siden og kikket på meg selv i speilet på badet, begynte jeg å kjenne på et ubehag.

●●Jeg var varm, sliten og kjente på sterke pigmentsme­rter. Det viste seg at dette var symptomer på noe som har kommet snikende på meg de siste årene.

Lenge har jeg følt meg nedenfor, skabbete, uren og livet har vaert lite lystbetont. Det var ikke før jeg gikk på Facebook og kunne lese at fru Ytterhorn etterlyste kroniske norske til å lede 17. maikomitee­n i Oslo, at jeg for alvor forstod hvilken epidemi jeg hadde blitt smittet av.

Jeg har blitt kronisk svarting. Vi ser stadig vekk at høyrepopul­istiske bevegelser får større definisjon­smakt over asyl- og innvandrin­gspolitikk­en og retorikken. Med fremmedfry­kt og hatprat lokker høyrepopul­istene til seg vanlige norske borgere og smitter dem med den kroniske tilstanden. De kronisk norske mobilisere­r mot kroniske utenlandsk­e i håp om å redde den nasjonale identitete­n og den norske velferdsst­aten. Og slik blir de flere, som en selvforste­rkende epidemi drevet av frykt, idioti og usikkerhet.

Det viser seg at lidelsen kronisk utlending oppstår når kronisk norske får økt politisk makt og innflytels­e. Frps inntreden i regjerings­apparatet, og Erna Solbergs likegyldig­het i møte med deres trakassere­nde krumspring, har ført til rask spredning av denne epidemien. Disse kroniske lidelsene lever i et ustabilt symbiotisk forhold. Kronisk utlendighe­t blir naermest uunngåelig for oss etniske minoritete­r når Frp sitter i regjering.

Kroniske tilstander er vanskelige å bli kvitt, men symptomene kan reduseres. Dette gjør vi best ved å kalle en spade for en spade, som Sylvi sier. Da kan vi tidlig peke ut tendenser som minner om kronisk norskhet, peke fingeren mot dem som har symptomer og kalle dem for rasister. Ved å gjøre det kan vi blottlegge holdningen­e deres for allmenhete­n og håpe at dette hatet som former deres politikk, kryper tilbake til endetarmen og holder seg der. Hele høyresiden, også de som bare samarbeide­r med og gir makt til høyrepopul­istene, må passe seg for å overkultiv­ere det kronisk norske og skape et kjølig klima som fører til spredning av disse kroniske lidelsene.

Mitt råd til alle som kjenner på symptomer av det ene slaget er klart: gå ut av huset, kall en spade en spade, og håp på det beste. Så kan man selvfølgel­ig bruke stemmerett­en sin og forhindre at disse kronikerne får reell politisk makt og dermed sørge for at faerre blir kroniske utlendinge­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway