Fædrelandsvennen

Berg- og dalbane for Vipers-waade

Vipers-spiller Silje Waade hadde mildt sagt en spesiell oppladning til EM – og siden har mesterskap­et fortsatt med opp- og nedturer.

- BREST TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Det har vaert noen uker der følelsene har gått i berg-og-dalbane, sier Silje Waade.

Mesterskap­et startet med tap for Tyskland lørdag, fortsatte med seier over Tsjekkia mandag før Norge naermest ble spilt ut av Brest Arena i stortapet for Romania onsdag.

– UTROLIG IRRITEREND­E

– Vi ble pisset på. Vi har prøvd å finne et godt svar på hva som sviktet. Vi føler at vi var godt forberedt, og at de kom med det vi forberedte oss på. Men likevel klarte vi ikke å løse det. Utrolig irriterend­e, konstatert­e Silje Waade i pressesone­n etter kampen.

Men det var ukene før EM som var ekstra spesielle for trønderen.

Vipers-spilleren var en av 28 spillere i bruttotrop­pen til EM, men ble vraket da de 16 Em-spillerne ble plukket ut. Men etter noen dager bestemte landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n seg for å likevel ta med henne og Ingvild Bakkerud til Frankrike, men fortsatt som reserver som skulle bidra til høyere nivå på treningene.

Til slutt ødela Amanda Kurtovic korsbåndet i siste kamp i Møbelringe­n Cup – og hun spiller i likhet med Waade høyreback – og dermed ble det likevel plass til Waade som en av 16 spillere i Emtroppen.

TO FØLELSESLA­DEDE UKER

– Først var jeg skuffet over å ikke bli med. Deretter hevet jeg meg over det. Så fikk jeg beskjed om å vaere med likevel, men i en annen rolle. Da innstiller man seg på nytt, og gleder seg til det. Til slutt får man beskjed om å bidra ute på parketten. Det har vaert to følelsesla­dede uker, men slik er sporten. Det er slike ting man må forberede seg på, men jeg føler at jeg har taklet det bra, sier 24-åringen.

Som selvfølgel­ig er strålende fornøyd med å vaere på plass i Frankrike, men likevel ikke uten et «men».

– Det er utrolig hyggelig, men foranledni­ngen med skaden til Amanda la en liten demper på gleden. Jeg kjenner alt til kneskader, og føler veldig med henne. Men når man rister av seg det, og vet at sporten er tøff og brutal, så må man vaere klar til å bidra med det man er god på, sier trønderen.

– MER RO I ANGREPSSPI­LLET

Hun skryter av jobben Ole Gustav Gjekstad har gjort med henne etter at hun kom til Vipers foran sesongen.

– Jeg var kanskje litt stresset tidligere, men nå føler jeg at jeg har fått mer ro over angrepsspi­llet. Jeg føler at Ole har «truffet» meg fint, og jeg føler framgang dag for dag. Det er kjekt å få den opplevelse­n etter en litt tung sesong i fjor, sier den tidligere Byåsen-spilleren.

Hittil i EM har hun hovedsakel­ig spilt forsvar, men har også avlastet Linn Jørum Sulland noe offensivt. Men den norske bakspiller­rekka har i likhet med resten av laget ikke kommet opp på forventet nivå.

– Dessverre er det lite av det vi leverer som er stabilt. Vi må finne ut av det. Vi møtte et Romania som er mye bedre enn Tyskland. Det er egentlig tapet mot dem jeg irriterer meg mest over, sier Waade etter at Norge er videre til hovedrunde­n med null poeng.

Hun nekter likevel å gi opp håpet om semifinale. I går reiste laget 100 mil østover i Frankrike til Nancy hvor det venter kamper mot Ungarn, Nederland og Spania.

– Teoretisk er ikke løpet kjørt, men vi må vinne alle våre og ha hjelp av andre. Men vi trenger strengt tatt «bare» at Nederland taper mot oss og Romania, og at vi vinner alle tre kampene, så er vi i semifinale, sier Silje Waade.

I tillegg må heller ikke Tyskland ta mer enn tre poeng på sine tre kamper.

 ??  ??
 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY ?? Silje Waade har ingen god forklaring på hvorfor Norge har levert så ustabilt hittil i EM.
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY Silje Waade har ingen god forklaring på hvorfor Norge har levert så ustabilt hittil i EM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway