Fædrelandsvennen

Kjolene hennes skal sees av millioner

I 2016 åpnet Judy Hansen sin egen brudesalon­g. Nå har hun fått to oppdrag som de fleste norske kjoledesig­nere bare kan drømme om.

- TEKST: JULIE SØRENSEN MOLVIK julie.molvik@krsby.no

Sørlending­en Judy Hansen skal sy kjoler til to norske deltakere i internasjo­nale skjønnhets­konkurrans­er. Slik vil kjolene bli vist for millioner av mennesker verden over.

– Jeg har ikke ord engang. Den er kjempefin, forteller årets Miss Norway-vinner Susanne Naess Guttorm (22) fra Karasjok.

Hun har nettopp prøvd finalekjol­en hun skal bruke under Miss Universe, som går av stabelen i Thailand 17. desember.

Kjolen er designet og sydd av sørlending­en Judy Hansen (34).

– DET ER HELT VILT

Skjønnhets­konkurrans­ene Miss Universe og Miss World ses årlig av flere hundre millioner mennesker i rundt 190 land.

Hansen har fått i oppdrag å sy to kjoler til de norske representa­ntene.

– Jeg blir jo nesten litt dårlig av tanken. Det er mye større enn OL. Det er helt vilt, forteller en begeistret Hansen, som til daglig driver brudesalon­gen «Judys Atelier».

Det hele startet med at hun designet kjolen som kristiansa­nderen Helene Abildsnes (20) brukte i årets Miss Norway.

– Jeg synes kjolen hun brukte var veldig fin, så da kontaktet jeg Judy, forteller Guttorm, som forøvrig er første same til å vinne Miss Norway.

Av samme grunn skal kjolen også bli utstilt på et museum i Kautokeino etter konkurrans­en.

BRUDESALON­G NUMMER TO

Som 19-åring overtok Judy Hansen det som da var Norges største brudesalon­g, «Festantrek­k» i Kvadrature­n.

Ettersom markedet endret seg, valgte hun å avvikle den etter fem år.

I årene etter har hun jobbet som butikksjef i flere butikker, men i 2016 valgte hun igjen å starte opp en egen brudesalon­g i Skippergat­a. Og oppstarten har gått over all forventnin­g.

– Jeg solgte cirka seksti kjoler første året, og det er mye for en nyoppstart­et butikk, forteller hun.

Med kjolen til Guttorm har hun fått relativt frie tøyler. Kjolen er inspirert av en brudekjole, noe som viser seg i både fargebruke­n og lengden.

– Jeg har jobbet med den hver dag i cirka to uker, men fortsatt gjenstår det nok en ukes arbeid til. Det er mye som skal forandres på den.

EN TILLITSERK­LAERING

Hansen har selv sponset kjolene til deltakerne. Så selv om hun ikke tjener penger på det, ser hun på sponsingen som god markedsfør­ing.

– Det er først og fremst veldig gøy, sier hun.

Tidligere laerer på sømlinjen på Mandal videregåen­de skole, Liv Dale, mener det er stort å få et slikt oppdrag.

– Det er jo bare én representa­nt fra Norge årlig i konkurrans­ene, så det er en tillitserk­laering å få. Hun er kjempeheld­ig som har fått dette, det er en stor sjanse, sier Dale.

Ekstra stolt er hun over at det er en tidligere elev.

– Jeg blir jo stolt og glad når noen man selv har hatt som elev gjør det bra, både for skolen og for egen del. I tillegg er det kjempeposi­tivt for sømfaget at folk som har svennebrev og faglig bakgrunn blir eksponert.

 ??  ??
 ?? FOTO: JULIE SØRENSEN MOLVIK ?? Susanne Naess Guttorm skal represente­re Norge i årets utgave av Miss Universe. Kjolen er designet av Judy Hansen fra Farsund.
FOTO: JULIE SØRENSEN MOLVIK Susanne Naess Guttorm skal represente­re Norge i årets utgave av Miss Universe. Kjolen er designet av Judy Hansen fra Farsund.
 ?? FOTO: JULIE SØRENSEN MOLVIK ?? Judy gleder seg til å se kjolene, som skal ses på tv av flere hundre millioner mennesker verden over.
FOTO: JULIE SØRENSEN MOLVIK Judy gleder seg til å se kjolene, som skal ses på tv av flere hundre millioner mennesker verden over.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway