Fædrelandsvennen

Marte Olsbu Røiseland med kjempeopph­enting

- NTB

Marte Olsbu Røiseland skjøt én bom mer enn konkurrent­ene på søndagens jaktstart i slovenske Pokljuka, men hentet seg opp fra 23. til en imponerend­e 5.-plass.

Røiseland startet hele ett minutt og 16 sekunder bak den finske superstjer­nen Kaisa Mäkäräinen, som vant lørdagens sprint.

15 sekunder bak finnen startet italienske Dorothea Wierer. De to stjernene skjøt 20 blinker rett ned og gikk suverent i mål som nummer én og to. Slovakiske Paulína Fialková tok tredjeplas­sen, også hun med feilfri skyting. Røiseland bommet én gang på andre skyting, men gikk tredje raskest i sporet og passerte løper etter løper. Hun gikk til slutt inn 1 minutt og 22 sekunder bak vinneren, og noterte seg for sesongbest­e med 5.-plass.

– Det var ufattelig deilig å kjenne at kroppen respondere­r og at jeg klarer å gå bra skirenn og er offensiv på skytebanen. Jeg er kjempeforn­øyd, sa Røiseland til NRK etter løpet. Ingrid Landmark Tandrevold endte på 30.-plass med fire bom, mens Emilie Kalkenberg ble nummer 48, også hun med fire bom.