Fædrelandsvennen

Damman melder seg ut av Høyre

Vest-agders fylkesordf­ører Terje Damman (60) melder seg ut av Høyre.

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

Det skjer etter at nominasjon­smøtet i Agder Høyre ikke fant plass til Damman på listen foran fylkesting­svalget i 2019.

– Det som skjedde i forkant av og under nominasjon­smøtet har veid tungt i mine vurderinge­r, sier Terje Damman til Faedreland­svennen.

Dermed ser det ut til at Vest-agder får en partiuavhe­ngig fylkesordf­ører det siste året før fylket slår seg sammen med Aust-agder til ett Agder.

Høyreveter­anen mener selv han kan beholde toppvervet selv om han forlater partiet:

– Jeg er valgt som fylkesordf­ører ut 2019, og så vidt jeg kan skjønne forandrer ikke dette på dét, sier Damman - som også leder fellesnemn­da for nye Agder fylkeskomm­une.

– UTEN GJENSIDIG TILLIT

– Jeg er valgt inn på Vest-agder Høyres program, og vil forholde meg til det så langt det er mulig. Mine meninger og holdninger er ikke endret, derfor ønsker jeg fortsatt å vaere en del av flertallsp­osisjonen. Men det er vanskelig å fortsette dette arbeidet som medlem i Høyre uten den nødvendige gjensidige tilliten innad i partiet, understrek­er Damman.

Terje Damman fra Mandal har vaert aktiv i Høyre i 35 år, og har vaert fylkesordf­ører siden 2011. I høst ble han innstilt på sjuendepla­ss på Høyres liste av nominasjon­skomiteen ledet av Austagders tidligere fylkesordf­ører Bjørgulv Sverdrup Lund.

Men nominasjon­smøtet i Agder Høyre, avholdt 26. november, fant ikke plass til ham der, og han tapte også kampen om åttende og niendeplas­sen.

TILBAKEMEL­DINGER

Slik begrunner Terje Damman hvorfor han forlater partiet:

– De to ukene som har gått siden nominasjon­smøtet i Agder Høyre har jeg tenkt gjennom hva jeg kan gjøre for å gjennomfør­e det siste året som fylkesordf­ører på best mulig måte. Jeg har søkt litt råd rundt forbi, blant annet hos gode politiske kolleger. Og basert på innspillen­e og tilbakemel­dingene jeg har fått, har jeg kommet til denne konklusjon­en, sier han.

– Og når jeg ser på meldingene som tikker inn på telefonen etter at dette ble kjent, ser det ut til at folk forstår meg og støtter meg i konklusjon­en, legger han til.

SPESIELL BESLUTNING

Han ønsker ikke å si om «de gode politiske kolleger» tilhører Høyre eller andre partier:

– Nei, det er samtaler jeg har hatt i fortroligh­et, poengterer han.

Terje Damman understrek­er at han vil jobbe hardt for Vest-agder fylkeskomm­unes beste det neste året. Det samme gjelder arbeidet med å gi det nye Agder et sterkt og godt grunnlag.

Flertallet i fylkesting­et utgjøres i dag av Høyre, Frp, KRF, Venstre og Sp, og Damman sier han ikke har planer om å melde seg inn i et nytt parti. Han angrer heller ikke på at han nå har forlatt Høyre:

– Det har vaert en spesiell beslutning å ta, men jeg er overbevist om at det er den rette konklusjon­en jeg har trukket, sier Terje Damman.

 ??  ??
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Fylkesordf­ører Terje Damman melder seg ut av Høyre etter 35 års tjeneste i partiet.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Fylkesordf­ører Terje Damman melder seg ut av Høyre etter 35 års tjeneste i partiet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway