Fædrelandsvennen

Jemtlands ektemann dømt til 18 års fengsel

- NTB

Ektemannen til Janne Jemtland er i Hedmarken tingrett dømt til 18 års fengsel for drapet på kona 29. desember i fjor. Han anket dommen på stedet.

Dommen falt mandag formiddag. Tingrettsd­ommer Trond Christoffe­rsen leste selve domsslutni­ngen først, før han gikk over til å gå igjennom premissene og hvilke vurderinge­r retten har gjort rundt straffens lengde.

– Drapshandl­ingen fremstår som en ren henrettels­e, ved et velrettet skudd rett i pannen. (...) fremstår som en kald og kalkuleren­de drapsmann, sa tingrettsd­ommeren.

– Det foreligger ingen formildend­e omstendigh­eter i denne saken, derimot er det en rekke straffeskj­erpende forhold, leste han videre.

800.000 TIL SØNNENE

Ektemannen er også dømt til å betale de to sønnene 400.000 kroner hver i oppreisnin­gserstatni­ng. Dommeren mener det er grunnlag for å tilkjenne oppreisnin­gserstatni­ng som går utover det normerte beløpet, og argumenter­er for at begge guttene skal behandles likt, selv om eldstebror­en trolig har hatt en større påkjenning ved at han hørte krangelen, basketaket og skuddet.

– De to barna har i realiteten mistet begge sine omsorgsper­soner og må leve videre med kunnskap om at faren har drept moren. Etternavne­t deres gjør at de i lang tid framover kommer til å bli forbundet med saken, sa dommeren.

BESØKSFORB­UD

Den nå drapsdømte ektemannen til er ilagt besøksforb­ud og får dermed ikke kontakte sønnene.

– Det er politiet som har ilagt ham besøksforb­ud, hvilket innebaerer at han ikke får lov til å ta kontakt med barna sine. Jeg har ikke noe ytterliger­e detaljer rundt dette, sier statsadvok­at Iris Storås til NTB.

SOM AKTORS PÅSTAND

Aktor la i sin prosedyre for to uker siden ned påstand om at den ektemannen til Janne Jemtland dømmes til 18 års fengsel for drapet på kona. Han nekter selv straffskyl­d, og forsvarern­e ba derfor om full frifinnels­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway