Fædrelandsvennen

Våg J18 leder nasjonal serie

- TROND SØRØY,

Våg vant begge sine kamper i Lerøyserie­n lørdag og er sammen med Aker eneste lag uten poengtap etter fire matcher i avdeling 1.

De fire beste lagene i hver av de to avdelingen­e går til nasjonalt sluttspill til våren. Våg topper sin avdeling med bedre målforskje­ll enn Aker. Randesund er nummer fem i avdelingen, av totalt 12 lag.

I tillegg til en solid poengfangs­t i helga var det også en stor bonus for Våg at playmaker Laureta Veliqi (18) endelig var tilbake i spill etter nesten 18 måneder på sidelinja grunnet en korsbåndsk­ade. Laureta strålte etter at comebacket var unnagjort.

–Det var veldig deilig å få spille. Jeg var mer nervøs foran kampen enn det jeg trodde jeg skulle vaere. Men det var veldig gøy. Jeg spilte ca. 20 minutter, og det føltes helt naturlig å vaere med igjen, sier hun.

I lørdagens første kamp var Son motstander. Det ble tidlig klart at hjemmelage­t hadde dagen og ledet med solide 18–10 til pause. Det gode spillet fortsatte også etter pause og Våg-jentene innkassert­e en 24-målsseier.

– I den første kampen knuste vi Son. Alle fikk spille og kom på scoringsli­sta. Det var en fin måte å åpne hjemmerund­en på, oppsummere­r Laureta.

I kampen mot Stabaek markerte hun seg med fem scoringer. Våg vant 25-22 etter å ha ledet med sju mål til pause.

– Vi ledet hele veien og følte vi hadde kontroll. Vi var gode i forsvar, men i angrep tok vi litt raske avslutning­er på litt for dårlige muligheter, oppsummere­r Laureta og legger til:

– På forhånd var jeg litt redd for at jeg ikke skulle spille slik jeg gjorde før skaden. Men jeg satte skuddene og følte jeg bidro greit i forsvar og er egentlig godt fornøyd med både min egen og lagets prestasjon. Jeg tenkte ikke på kneet i det hele tatt.

Med full pott i begge de to første serierunde­ne i den nasjonale Lerøyserie­n, er Våg godt på vei til å kunne bli blant de fire lagene som skal spille nasjonalt sluttspill i april.

– Det er ingen Våg-lag som har ledet Lerøy tidligere, så det synes jeg er veldig kult. Nå har jeg lyst til at vi skal komme så langt som mulig, sier Laureta og fortsetter:

– Vi gjør det bedre i Lerøy enn vi gjør det i 2. divisjon, så for min del kunne vi gjerne ha satset mer på Lerøy framover. Men på den annen side er det viktig å beholde plassen i 2. divisjon også. Vi har ikke gjort det så bra i serien, da er det ekstra moro å lykkes i Lerøykampe­ne.

– Nå er jeg friskmeldt og kommer til å øke gradvis med spilletid, så etter jul er jeg tilbake for fullt, også på damelaget, avslutter Laureta Veliqi.

PS! To Våg-spillere ligger høyt opp på toppscorer­lista etter fire kamper: 1. Ragnhild Rise Kirkeby, Stabaek, 29 mål, 2. Merlinda Qorraj, Våg og Mathilde Flo Hjetland, Våg, 27 mål hver.

Vågs lag:

Vågs lag:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway