Fædrelandsvennen

Bredt flertall for Hunsøya-prosjektet

Et klart flertall sier ja til kjøpesente­r og 500 leilighete­r på Hunsøya. Det synes ikke Krfs gruppelede­r Daniel Bakken noe om.

- TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no

– Godtar vi fri etablering av butikker i et kjøpesente­r på Hunsøya, vil vi samtidig legge ned sentrum. Alle eksperter peker på det samme: Hvis man legger et kjøpesente­r utenfor gågata, så dør den, sier Daniel Bakken.

Avgjørelse­n skal tas i kommunesty­ret til torsdag. Faedreland­svennen har vaert i kontakt med de ulike partiene, og det er antagelig kun KRF som kommer til å gå inn for en begrensnin­g på det planlagte kjøpesente­ret på Hunsøya.

– Flertallet i vår gruppe synes planen er kjempegod, med boliger og barnehage. Men vi vil sette en begrensnin­g på at butikkene må vaere minst 1500 kvadratmet­er store. Da får vi storhandel på Hunsøya og posehandel i gågata, sier Bakken.

HÅPER HAN TAR FEIL

Krf-politikere­n har derimot liten tro på at han klarer å overbevise noen av de andre partiene til å stemme for en begrensnin­g av handelen på øya.

– Jeg håper selvfølgel­ig jeg tar feil, og at ikke sentrum blir ødelagt, sier Bakken.

– Vi synes forresten også at broa som er planlagt er en vits. Skal man klare å smelte sammen gågata med Hunsøya, trenger vi ei spektakula­er bro. Her er den lagt inn ved Helsehuset. Den vil kun bli brukt av mosjoniste­r og turgåere - ikke folk med handlepose­r, legger han til.

MARKEDET REGULERER

Bygg- og miljøutval­get gikk i slutten av november enstemmig inn for å godkjenne God Drivs planer om kjøpesente­r og 500 leilighete­r på Hunsøya. To milliarder skal investeres.

Men etter vedtaket kommentert­e politikern­e at det «gikk litt fort». De la senere i møtet til en formulerin­g om at endelig avgjørelse vil bli tatt i kommunesty­ret.

Arbeiderpa­rtiet hadde medlemsmøt­e i forrige uke, og der var det bred enighet om å tillate både leilighete­r og kjøpesente­r på Hunsøya.

– Planen er jobbet med i tolv år. Vi går for den i sin helhet. Markedet regulerer seg selv, om det er store eller små butikker. Det kan ikke vi politikere bestemme, sier Solveig Robstad (Ap), som leder bygg- og miljøutval­get.

– Er du bekymret for butikkene i gågata når det kommer et nytt kjøpesente­r på Hunsøya?

– Nei. Det er opp til sentrum selv. De har alle muligheter med den flotte gågata. Man må bare benytte seg av muligheten­e som er der, sier Robstad.

– SKADELIG MEN...

Høyre og Frp gikk tidlig inn for å si ja til investerin­gen. Det samme gjorde Venstres Oddbjørn Hagen.

Senterpart­iet har landet på den samme konklusjon­en.

– På kort sikt så er det nok skadelig for gågata med et kjøpesente­r på Hunsøya. Men på lang sikt har vi ikke råd til å si nei til en så stor utbygging av bygda, sier Eivind Drivenes (Sp) til Faedreland­svennen.

Ap, Sp, V, H og Frp har tilsammen 18 av kommunesty­rets 27 representa­nter. Dermed er det et bredt flertall som kommer til å stemme ja til God Drivs regulering­splan.

RELASJON TIL UTBYGGER

Eivind Drivenes er fetter til God Driv-investor Tore Gustav Drivenes. Han har derfor forberedt rådmannen og ordføreren på at han vil reise spørsmål om sin habilitet i torsdagens kommunesty­remøte.

– Jeg gjør det hver gang Tore Gustavs planer kommer på bordet, men har så langt blitt erklaert habil alle gangene. Men det er viktig at spørsmålet stilles, sier Eivind Drivenes.

Også ordfører Nils Olav Larsens (KRF) habilitet vil bli vurdert i møtet. Han er naer venn av Ove Svendsen, som gjennom Svendsengr­uppen planlegger kjøpesente­r nord i Vennesla, og har fått kritikk for å uttale seg mot kjøpesente­r på Hunsøya.

 ?? FOTO: RAMBØLL ?? Nederst til høyre er dagens fabrikkbyg­ninger. Det store, buede bygget er kjøpesente­ret. Ellers er det 500 leilighete­r som er fordelt på ulike bygg. God Driv har også tegnet inn balløkke, grøntområd­er, badeplass og strandsti rundt øya.
FOTO: RAMBØLL Nederst til høyre er dagens fabrikkbyg­ninger. Det store, buede bygget er kjøpesente­ret. Ellers er det 500 leilighete­r som er fordelt på ulike bygg. God Driv har også tegnet inn balløkke, grøntområd­er, badeplass og strandsti rundt øya.
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Gågata i Vennesla er pyntet til arrangemen­tet Julegada, som åpnes torsdag. Krf-politiker Daniel Bakken er bekymret for gågatas framtid når det kommer et kjøpesente­r på Hunsøya.
FOTO: KJETIL NYGAARD Gågata i Vennesla er pyntet til arrangemen­tet Julegada, som åpnes torsdag. Krf-politiker Daniel Bakken er bekymret for gågatas framtid når det kommer et kjøpesente­r på Hunsøya.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway