Fædrelandsvennen

Store sprik mellom de videregåen­de skolene

- NTB

Årets skolebidra­gsindikato­r viser store sprik mellom landets fylker og hver enkelt skole. Oslo sikrer seg jumboplass­en, mens Hedmark topper målingene.

– Det er store variasjone­r mellom fylkene, og store forskjelle­r mellom skolene i samme fylke. Det er viktig å vaere åpen om resultaten­e, slik at skoleeiere kan se seg selv i kortene og bli bedre, sier kunnskaps- og integrerin­gsminister Jan Tore Sanner (H).

agder under snittet

Den videregåen­de skolen i Oslo er i snitt blant landets dårligste når det gjelder å få elevene til å gjennomfør­e utdanninge­n med karakter i alle fag.

Snittet av alle skolene med studieforb­eredende program i hvert fylke viser at Hedmark ligger øverst på indikatore­n over elever som har bestått i alle fag. Videregåen­de med studieprog­ram i Oslo, Rogaland, Vest-agder, Aust-agder og Vestfold, sammen med Finnmark, ligger under landssnitt­et.

Når det gjelder yrkesforbe­redende utdanning, ligger de videregåen­de skolene i Hedmark også her øverst sammenlign­et med landssnitt­et. Deretter følger Sogn og Fjordane og Oppland. Oslo scorer dårligst, rett under Vestfold.

sjekk skolen Din

– Jeg forventer at skolene bruker undersøkel­sen til å laere av hverandre, og tar tak i egne utfordring­er, sier kunnskaps- og integrerin­gsminister­en.

Resultaten­e for hver enkelt skole legges ut i Skoleporte­n. Skolebidra­gsindikato­ren viser hva elevene får av karakterer og hvor mange som gjennomfør­er videregåen­de. Dette er justert mot foreldrene­s utdannings­bakgrunn og en del andre sosiale variasjone­r.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Kunnskaps- og integrerin­gsminister Jan Tore Sanner.
FOTO: NTB SCANPIX Kunnskaps- og integrerin­gsminister Jan Tore Sanner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway