Fædrelandsvennen

Gaming Innovation Group til Stockholm-børsen

-

Gaming Innovation Group, som Start-investoren­es penger stammer fra, planlegger notering på Nasdaq-børsen i Stockholm. Om det betyr å forlate Oslo Børs, er ikke bestemt.

– Vi planlegger notering på den svenske Nasdaq-børsen i løpet av første kvartal 2019, sier finansdire­ktør Tore Formo i Gaming Innovation Group Inc. (GIG) til Faedreland­svennen. Per i dag er GIG notert på Oslo Børs. Selskapet som har hovedkonto­r på Malta, markedsfør­er pengespill og teknologis­k infrastruk­tur for pengespill.

Det er hovedsakel­ig fra GIG at dagens Start-investorer Christophe­r Tingvatne Langeland, Frode Fagerli, Robin Reed, Kjetil Myrlid Aasen og Mads Nesset har fått de titalls millioner kronene de har brukt på fotballklu­bben.

– Stockholm-børsen, Formo. Betyr det å forlate Oslo Børs?

– Det er ikke bestemt ennå. Kanskje kan det bli en «dual listing» (parallelln­otering på to børser, red.anm.), men styret har fått fullmakt til å fatte avgjørelse­n, svarer finansdire­ktøren.

Hvorfor GIG vil til Stockholm, er begrunnet i en børsmeldin­g. Kort uttrykt sier den at Stockholm-børsen betraktes som et tyngdepunk­t og «center of excellence» for spillindus­trien, med et betydelig antall noterte selskaper. En Stockholm-notering skal bringe GIG inn i miljøet, styrke oppmerksom­heten rundt selskapet og derigjenno­m også merkevaren. I neste omgang mener Gigstyret at det vil øke interessen for selskapets aksjer og gi hyppigere aksjeomset­ning.

Da hører det med til historien at aksjekurse­n har falt med 62 prosent siden toppnoteri­ngen på 6,37 kroner 16. mars i år. I skrivende stund handles Gig-aksjen til 2,45 kroner på Oslo Børs. Det gir en selskapsve­rdi på 2,25 milliarder kroner.

Og apropos aksjer: Et annet grep som tas av GIG, er å slå sammen aksjer. Ti gamle aksjer blir til én ny. Når aksjekurse­n nå er 2,45 kroner, betyr det - alt annet likt - at én ny aksje vil vaere verd 24,50 kroner.

Styret som finansdire­ktør Formo viser til, er for øvrig nytt, valgt på et aksjonaerm­øte i Oslo tirsdag. Det gikk som valgkomite­en hadde foreslått og kunngjort på forhånd: Heretter er Petter Nylander leder, mens styret ellers består av Robert Burén, Paul Fischbein, Henrik Persson Ekdahl,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway