Fædrelandsvennen

Håper å vaere ferdig sondert innen onsdag

- NTB

Målet er å bli ferdig med sonderinge­ne til Stortinget­s siste arbeidsdag før juleferien som er onsdag neste uke, sier Krf-nestleder Kjell Ingolf Ropstad.

Etter tre uker med sonderinge­r var tiden inne for en fot i bakken i Krf-leiren. Fortsatt er det for tidlig å si om det blir formelle regjerings­forhandlin­ger med Høyre, Fremskritt­spartiet og Venstre rett over nyttår.

– Det er et naturlig mål å komme i havn innen onsdag, sa Ropstad etter onsdagens omfattende Krf-møtemarato­n på Stortinget med sentralsty­ret, landsstyre­t og sentralsty­ret igjen.

Onsdag om en uke er ikke bare siste arbeidsdag før Stortinget tar juleferie. Det er også dagen før statsminis­ter Erna Solbergs (H) halvårige pressekonf­eranse i statsminis­terboligen rett bak Slottet.

Men Ropstad kan ikke love en sonderings­avklaring i førjulsgav­e til statsminis­teren.

– Trenger vi noen dager på nyåret til å sondere ferdig, så gjør vi selvsagt det, understrek­er han.

Landsstyre­t fikk en gjennomgan­g av status på saker og framdrift, men uten at det ble røpet så altfor mange detaljer om innholdet.

– Det henger sammen med hvor vi er i sonderinge­ne. Landsstyre­t ga også innspill som er nyttige å ta med seg inn i den siste fasen, oppsummert­e Ropstad.

Deretter svingte han innom stortingss­alen for en uvanlig tidlig votering til desemberin­nspurten å vaere. Partiene på Stortinget skulle nemlig videre til hver sine juleavslut­ninger.

I forkant av den lange Krfdagen slo partileder Knut Arild Hareide fast overfor NTB at dette var et naturlig tidspunkt å gi en status.

– Vår delegasjon forteller om gode samtaler, men at det også er en del reelle avklaringe­r som naturlig nok ikke har funnet sted, legger han til, uten å utdype naermere hva som ligger i dette.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Det er et naturlig mål å komme i havn innen onsdag, sa Krfnestled­er Kjell Ingolf Ropstad etter onsdagens omfattende Krf-møtemarato­n på Stortinget.
FOTO: NTB SCANPIX Det er et naturlig mål å komme i havn innen onsdag, sa Krfnestled­er Kjell Ingolf Ropstad etter onsdagens omfattende Krf-møtemarato­n på Stortinget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway