Fædrelandsvennen

Olsens samboer tiltalt for bedrageri og forfalskni­ng

- TEKST: EIVIND KRISTENSEN eivind.kristensen@fvn.no

Samboer til tidligere bruktbilfo­rhandler Geir Egil Olsen er tiltalt for medvirknin­g til millionbed­rageri mot banker og for å ha forfalsket en rekke dokumenter.

Kvinnen (40) var ansatt på kontoret til mye omtalte Olsen Bil AS.

– Omsider har vi fått en tiltale, noe vi for så vidt er fornøyd med fordi det gir oss oversikt over hva politiet vil anføre i retten, sier forsvarer Christian Flemmen

Johansen til Faedreland­svennen.

Han sier klienten ikke har tatt stilling til straffskyl­d. Verken hun eller forsvarer vil kommentere tiltalen naermere.

SVINDEL

I fellesskap med sin samboer, daglig leder og eier Geir Egil Olsen (42), skal kvinnen ha bidratt til at bruktbilfi­rmaet fikk ut til sammen 1,5 millioner kroner fra ulike banker.

Sommeren 2016 fikk hun to av sine egne naermeste kvinnelige slektninge­r til å undertegne på dokumenter som gjorde dem ansvarlig for lån. Dokumenten­e var fylt ut og klargjort på forhånd.

For dette er hun tiltalt for grovt forsettlig bedrageri, som har en strafferam­me på inntil seks års fengsel.

PENGEPROBL­EMER

Lånene skulle angivelig gå til kjøp av biler, og pengene ble utbetalt med sikkerhet i bilene som i virkelighe­ten hadde en langt lavere verdi enn det som var oppført i kjøpekontr­aktene. Pengene ble overført til Olsen Bil.

I rettssaken mot en av slektninge­ne forklarte samboeren at årsaken til at vedkommend­e ble bedt om å ta opp til sammen fem lån var at bruktbilfi­rmaet ikke hadde penger til å betale regningene sine.

– Det hang sammen med likviditet­en i Olsen Bil, forklarte samboeren.

Familiemed­lemmet skulle ikke ha bilene hun sto som kjøper av, men skrev likevel under papirene.

– Hun visste ikke hvor dårlig det sto til, sa Olsens samboer i retten.

– Så På MULIGHETER

Under denne rettssaken forklarte også Geir Egil Olsen seg om sin rolle i forbindels­e med lånene:

– Det var egentlig jeg som gjorde det meste, og la inn lånesøknad­ene. Vi så på hvilke muligheter vi hadde og tok opp lån på biler som skulle selges kjapt igjen, sa Olsen i retten.

Flere tidligere ansatte har også sagt ja til å ta opp billån i eget navn. Det var Olsen Bil som betjente lånene inntil konkursen for to år siden. Etter dette har flere av dem fått store krav fra bankene.

I 2012 og 2013 undertegne­t samboeren også selv som låntaker på to billån som ble gitt på falske premisser. For dette er hun tiltalt for grovt uaktsomt bedrageri.

FORFALSKET LØNNSSLIPP­ER

Kvinnen er videre tiltalt for å ha forfalsket lønnsslipp­er til Geir Egil Olsen og det nevnte familiemed­lem i forbindels­e med lånesøknad­er. I rettssaken mot sistnevnte, erkjente samboeren å ha blåst opp timelisten­e hennes.

Videre skal hun ha endret innholdet på kvittering­er som skulle dokumenter­e at Olsen Bil hadde betalt en strømregni­ng og omregistre­ringsavgif­t for 22 kjøretøy. Ifølge tiltalen ble de siste kvittering­ene oversendt eller vist fram på Arendal trafikksta­sjon som grunnlag for å få omregistre­rt kjøretøyen­e.

Til sist er kvinnen tiltalt for å ha samarbeide­t med Geir Egil Olsen om å ha laget fiktive dokumenter som viste at tre ansatte hadde fått lån av bedriften og skyldte dem penger. Ifølge tiltalen ble underskrif­ten deres forfalsket. Avtalene ble fortløpend­e sendt til Olsen Bils regnskapsf­ører og revisor.

– ØNSKER å Gå VIDERE

– Min klient har hele tiden samarbeide­t med politiet og gjort det hun har kunnet for å sørge for sakens opplysning. Når ser hun fram til rettssaken slik at hun kan gå videre i livet, sier forsvarer Christian Flemmen Johansen.

Tiltalen mot Geir Egil Olsen er ennå ikke klar. Han har hele tiden nektet for å ha gjort noe straffbart. Olsen ønsker ikke å kommentere saken.

 ?? FOTO: ROALD ANKERSEN ?? De tidligere lokalene til Olsen Bil i Grimstad. Herfra ble det styrt en omfattende virksomhet, som etter hvert fikk økonomiske problemer.
FOTO: ROALD ANKERSEN De tidligere lokalene til Olsen Bil i Grimstad. Herfra ble det styrt en omfattende virksomhet, som etter hvert fikk økonomiske problemer.
 ?? FOTO: BAARD LARSEN/HOMDAL & LARSEN AS ?? Forretning­smodellen til Olsen Bil var å kjøpe kondemnert­e biler fra forsikring­sselskapen­e og fikse dem opp. Statens vegvesen har avdekket en rekke feil med bilene som rullet ut fra lokalene gjennom flere år.
FOTO: BAARD LARSEN/HOMDAL & LARSEN AS Forretning­smodellen til Olsen Bil var å kjøpe kondemnert­e biler fra forsikring­sselskapen­e og fikse dem opp. Statens vegvesen har avdekket en rekke feil med bilene som rullet ut fra lokalene gjennom flere år.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway