Fædrelandsvennen

– Jeg er så glad. Endelig!

Tolv års kamp er over. Nå skal God Driv starte byggingen av 500 leilighete­r og et kjøpesente­r på Hunsøya.

- TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no

– Jeg er så glad. Endelig! Nå skal vi rett i møte med en potensiell leietaker i kjøpesente­ret, sier Tore Gustav Drivenes til Faedreland­svennen.

I 2006 kjøpte han området på Hunsøya. Tolv år senere kom endelig vedtaket i kommunesty­ret som tillater 500 leilighete­r og kjøpesente­r på Hunsøya.

Kun Krfs åtte representa­nter gikk inn for å begrense posehandel­en på øya.

ÅPNING I 2021?

God Driv satser på at gravemaski­nene ankommer øya i 2020, og allerede i 2021 håper Drivenes å åpne kjøpesente­ret.

– Det avhenger naturligvi­s av leietakern­e, men vi har en god dialog med flere allerede. Nå starter vi med de største, sier investoren.

Han har ikke lagt skjul på at han ønsker å få store forretning­er som Biltema, Clas Ohlson, Obs Bygg og Burger King til Vennesla.

– Hvis dette vedtaket hadde kommet for fem år siden, hadde kjøpesente­ret allerede vaert åp- net og fullt av butikker. Det er en svakhet at det har tatt så lang tid, sier Drivenes.

Kjøpesente­r og noen leilighete­r er planlagt som første byggetrinn på øya. Full utbygging regner investoren med vil ta cirka 15 år.

HYLLET AV POLITIKERN­E

Kommunesty­ret behandlet saken torsdag formiddag. Politikern­e sto i kø for å hylle den planlagte investerin­gen på to milliarder kroner.

– Denne muligheten får vi aldri igjen. Her må vi takke og bukke, og legge så godt til rette for denne etablering­en som overhodet mulig, sa Jens Røed (H).

– At de tør. At de tør! Dette må vi bare vaere positive til og vedta. Så må vi se på muligheten­e rundt, kanskje etablere en park med benker like ved elva, sa Oddbjørn Hagen (V).

FRYKTER GÅGATAS DØD

Kun KRF ytret seg imot det planlagte kjøpesente­ret på Hunsøya.

– Vi er veldig positive til leilighete­r, barnehage og naering, men ønsker minst 1500 kvadratmet­er store butikker. Vi vil ikke ha posehandel på øya. Det er brukt mange titalls år og millioner på å gjøre gågata attraktiv. Jeg er redd sentrum vil dø om vi tillater posehandel på Hunsøya, sa Oddvar Steinsland (KRF).

– Jeg har egentlig ikke den bekymringa for butikkene i gågata. De har alle muligheter for å lykkes i sentrum. Men de som driver der må vaere på, svarte Solveig Robstad (Ap).

Tore Gustav Drivenes selv sier følgende om motstanden fra KRF:

– Det er en merkelig argumentas­jon som brukes for å båndlegge et privat initiativ. De ønsker å styre handelen, men det er ikke sånn det funker, sier investoren.

– GI én AKTØR MONOPOL?

Alexander Etsy Jensen (Frp) ønsket svar fra KRF på én ting:

– Er det slik at KRF vil gi én aktør monopol på å drive posehandel? Jeg har ikke sagt én negativ ting om Svendsens planer, men kunne veldig gjerne tenke meg svar på det spørsmålet?

- Nei. Det betyr ingenting for oss hvem som skal drive det, svarte Steinsland.

INHABIL ORDFØRER

Venneslas ordfører Nils Olav Larsen (KRF) hadde på forhånd bedt rådmann Svein Skisland undersøke hans habilitet i saken.

Dette fordi han er naer venn med Ove Svendsen, som gjennom Svendsengr­uppen planlegger et kjøpesente­r nord i Vennesla sentrum.

– Jeg har undersøkt med revisor, og vi er enige om at det foreligger grunn til å si at her er det inhabilite­t på grunn av saeregne forhold. Ordføreren er naer venn med en annen utbygger som har interesser i denne saken, sa Skisland.

Et enstemmig kommunesty­re støttet rådet fra Skisland.

Også Eivind Drivenes (Sp) reiste spørsmål om sin habilitet, fordi han er fetter til God Driv-investor Tore Gustav Drivenes.

Etter loven er ikke søskenbarn naert nok til å bli erklaert inhabil, og et enstemmig kommunesty­re vedtok at Sp-lederen var habil.

 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Tore Gustav Drivenes forklarer Solveig Robstad (Ap) hvordan den nye broa over elva skal bli.
FOTO: KJETIL NYGAARD Tore Gustav Drivenes forklarer Solveig Robstad (Ap) hvordan den nye broa over elva skal bli.
 ?? ILL: RAMBØLL ?? Nederst til høyre er dagens fabrikkbyg­ninger. Det store, buede bygget er kjøpesente­ret. Ellers er det 500 leilighete­r som er fordelt på ulike bygg. God Driv har også tegnet inn balløkke, grøntområd­er, badeplass og strandsti rundt øya.
ILL: RAMBØLL Nederst til høyre er dagens fabrikkbyg­ninger. Det store, buede bygget er kjøpesente­ret. Ellers er det 500 leilighete­r som er fordelt på ulike bygg. God Driv har også tegnet inn balløkke, grøntområd­er, badeplass og strandsti rundt øya.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway