Fædrelandsvennen

Agder er en region med enormt potensial

-

Det er mitt mål at FRP ved fylkesting­svalget i 2019 får innflytels­e slik at vi kan fornye, forenkle og forbedre Agder. Jeg har også klare planer på hvordan Agder kan få økt nasjonal innflytels­e

●●Det handler om å styrke og utvikle vår kontakt med storting og regjering, samtidig som man involverer aktører innen akademia, naeringsli­v og offentlig sektor i saker der man er avhengig av nasjonalt gjennomsla­g.

Det er viktig for meg å plassere FRP som et ideologisk forankret folkeparti plassert på høyresiden. Vi skal vaere konservati­ve, tydelige og samarbeids­villige. Det vil vaere en prioritert oppgave for FRP at vi har en ansvarlig økonomisk politikk og en aktiv naeringspo­litikk. Vi skal vaere klare på at aktører som ønsker å etablere seg i Agder får god behandling av en offentlig sektor som skal vaere en pådriver for etablering av arbeidspla­sser.

Vi skal vaere klare på at en av velferdsst­atens s tørsteutfo­rdringer e ren naiv og dumsnill innvandrin­gspolitikk. Vis kalva e re tydelige på at velferdsst­aten vi gir videre til neste generasjon vil vaere svakere og mindre baerekraft­ig hvis FRP mister innflytels­e innen asylfeltet. Bare i Vest-agder bruker vi naermere 20 millioner på ulike tiltak innen språkoppla­ering. Denne summen kan øke betydelig hvis det kommer en ny flyktningk­rise. Derfor er det viktig at vi oppfordrer kommuner i Agder å si nei til flere flyktninge­r.

Av andresaker jeg ønsker å sette på dagsorden i Agder fylkesting e røktarbeid s inkluderin­g. Skal vår velferdsst­at vaere baerekraft­ig og robust i fremtiden så er vi avhengig ave n strengasyl og innvandrin­gspolitikk, men vi er helt avhengig av at vi legger til rette for at flere deltar i arbeidsliv­et. Det er mange som er utenfor arbeidsliv­et i dag, og mange av dem vil jobbe selv om de ikke har helse til å jobbe fullt. Det handler om å ha respekt for dem med utfordring­er og sørge for tilrettela­gt arbeidsmil­jø.

Samferdsel og infrastruk­turutbedri­nger blir viktig i årene som kommer, en trygg skolevei for våre håpefulle, og fylkesveie­r som er blant de beste i Norge må vaere våre mål. God infrastruk­tur vil vaere en forutsetni­ng for å lykkes som vekstregio­n. Det blir også en prioritert oppgave for FRP å bevare og styrke våre sykehus i Flekkefjor­d, Arendal og Kristiansa­nd. Alle tre sykehusene skal ha akutt og traumefunk­sjon. Sykehus i naerområde­t gir trygghet, og for mange er det viktig med den tryggheten for å ha en god livskvalit­et.

Agder har enormt potensial som vekstregio­n hvis vi styrker vår nasjonale innflytels­e, utbedrer vår infrastruk­tur og har en arbeidspol­itikk som bidrar til økt arbeidsdel­tagelse. STEINAR BERGSTØL ANDERSEN Fylkesordf­ørerkandid­at Agder FRP

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway