Fædrelandsvennen

Kraftig vind og vanskelige kjøreforho­ld i helga

- EIRIN MARGRETHE FIDJE

Bilister som skal forsere fjelloverg­anger i Sør-norge i helga, må vaere forberedt på liten storm og vanskelige kjøreforho­ld. Det kan bli krevende også i lavlandet.

Snø og vind er fasiten for vaerforhol­dene denne helga, og saerlig i fjellområd­ene vil kombinasjo­nen føre til krevende kjøreforho­ld.

– Det vil blåse en kraftig vind fra sørøst, og i fjellet kan det blåse opp til liten storm utsatte steder. I kombinasjo­n med snø som blåser kan det bli utfordrend­e forhold i fjellet, sier statsmeteo­rolog Martin Granerød ved Meteorolog­isk institutt.

Det vil blåse opp fra lørdag kveld, men det verste ruskevaere­t får Sørlandet gjennom søndagen. Søndag kveld roer vaeret seg igjen. Meteorolog­isk institutt vil sende ut varsel om vanskelige kjøreforho­ld på fjelloverg­anger sør for Finse.

– I lavlandet blir det også nedbør og noe vind, men ikke fullt så kraftig. Nedbøren kommer nok som snø ganske langt ned mot kysten, og kombinasjo­nen av vind og snø kan gi utfordrend­e kjøreforho­ld i lavlandet også, poengterer statsmeteo­rologen.

Ytterst langs kysten vil nedbøren vippe mellom regn, sludd og snø, men Granerød mener at temperatur­varslingen ser så pass kald ut at nedbøren vil starte som snø langs kysten lørdag kveld.

Søndag ventes mellom fem og femten centimeter snø i indre strøk i Agder. Det er usikkert når lavtrykket vil bevege seg videre nordover.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway