Fædrelandsvennen

Tar gjenvalg

- JAN ODDVAR EIDE

Gro-anita Mykjåland har informert Senterpart­iets valgkomité om at hun tar gjenvalg til sentralsty­ret i partiet.

– Valgkomite­en har tatt kontakt for sin første sondering om hvem som ønsker gjenvalg. Jeg har hatt seks spennende og laererike år i sentralsty­ret og har stilt meg til disposisjo­n for valgkomite­en, sier Mykjåland til Faedreland­svennen.

– Sentralsty­ret en viktig arena for utforming av politikk. Senterpart­iet har ingen stortingsr­epresentan­ter fra Agder. Derfor er dette en viktig plass, enten det blir noen andre eller meg fra Agder, sier hun.

Ifølge Aftenposte­n har alle medlemmene i sentralsty­ret, inkludert partileder og nestleder Ola Borten Moe, sagt ja til gjenvalg.

Første nestleder Ola Borten Moe fratrådte nestlederv­ervet tidligere i år mens partiet skulle oppklare sms-saken der en eller flere av ti menn på hyttetur, med Borten Moe i spissen, sendte tidligere partileder Liv Signe Navarsete en tekstmeldi­ng på natta der det sto: «Vi har lyst på fitta di».

– Hva tenker du om Ola Bortens Moe posisjon videre i partiet etter sms-saken?

– Det skal ikke jeg uttale meg noe verdens ting om. Det er opp til valgkomite­en å sette sammen et lag, og så er det opp til landsmøtet å velge. Men jeg opplever at dette ikke er en sak, sier Mykjåland.

– Ville partiet vaere tjent med at Borten Moe selv avklarte saken i forkant?

– Det vil jeg ikke kommentere. Dette blir en spekulasjo­n om hva som kan komme, sier hun.

– Tenker du atsms-saken ikke kommer opp, at den er over og vekk?

– Jeg ønsker ikke å si noe mer rundt dette, sier Mykjåland.

Partiets granskning ble avsluttet som uavklart. I mai tok Borten Moe opp igjen vervet som første nestleder. Ingen av de ti mennene ville si hvem som hadde sendt meldingen. Borten Moe selv hevdet at han ikke visste hvem som hadde sendt meldingen.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Ivelands ordfører Gro-anita Mykjåland tar gjenvalg til sentralsty­ret i Senterpart­iet.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Ivelands ordfører Gro-anita Mykjåland tar gjenvalg til sentralsty­ret i Senterpart­iet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway