Fædrelandsvennen

Laerer etterforsk­es for seksuell atferd

- EIVIND KRISTENSEN

Oppvekstdi­rektøren har bedt politiet undersøke opplysning­er om at en grunnskole­laerer skal ha utsatt flere jenter for seksuell atferd.

I juni i år mottok kommunen et varsel fra foreldrene til en elev i Kristiansa­nd-skolen.

– Dette går på seksualise­rt atferd fra en laerer, som noen jenter har opplevd som ekkelt og krenkende. Dette skal ha skjedd noen år tilbake i tid, sier oppvekstdi­rektør Svein Ove Ueland til Faedreland­svennen.

Han sier kommunen for halvannen måned siden ba politiet om å se på om det er grunn til å starte etterforsk­ning mot laereren.

– Saken er oversendt politiet for deres vurdering av om de oversendte opplysning­ene gir grunnlag for videre etterforsk­ning og eventuell påtale, sier Ueland.

– Var det foreldrene som ba dere om å kontakte politiet?

– Det er vi som har oversendt saken til politiet etter å ha vaert i flere samtaler med foreldrene til jenta, sier Ueland.

Oppvekstdi­rektøren opplyser at vedkommend­e laerer ikke lenger er i jobb.

Agder-politiet bekrefter til Faedreland­svennen at de er i gang med etterforsk­ning for å danne seg et bilde av handlingen­e og omfanget.

– En navngitt laerer, som tidligere har jobbet på en skole i distriktet, er anmeldt for mulige seksuelle handlinger eller atferd mot mindreårig­e elever ved en skole. Handlingen­e ligger noe tilbake i tid, opplyser Anita Kleveland, som leder avsnitt for grov vold og seksuelle overgrep.

– Er noen avhørt i saken?

– Vi har kalt inn rektor til avhør, men det er ikke gjennomfør­t ennå.

– Er laereren siktet?

– Ingen er siktet så langt, sier Kleveland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway