Fædrelandsvennen

Reidun Ingrid Nilsen fyller 85 år

- HELGE NILSEN

●15. desember fyller Reidun Ingrid Nilsen 85 år. Familie og venner som står rundt henne kan nesten ikke fatte at hun virkelig er blitt såpass voksen.

Reidun vokste opp på Grimsmyra sammen med sin familie. Hun var en sporty jente som bl.a. bemerket seg på landsbasis, da hun i unge år ble Norges første kvinnelige sports-dykker.

Utfartstra­ngen meldte seg tidlig. Etter div jobber her til lands og et opphold i England, ble det USA helt i slutten av 50-åra. Der jobbet hun først bl.a. nokså langt nord i USA, før hun satt kursen mot Florida, hvor hun ble i flere 10-år. Der opplevde hun mange spennende utfordring­er. Hun var med den legendaris­ke personen Mel Fischer, da han og flere andre fant den lenge ettersøkte båten, Attocha. Den var bl.a. lastet med både gull og sølv. Da kom hennes erfaring med dykking, vel til sin rett.

Deretter ble det jobbing i noen år på cruise-båter. Her la hun et godt grunnlag for det som senere skulle bli hennes tidsmessig, lengste arbeidsste­d i USA, nemlig det norske konsulat i Miami. Her jobbet hun i ganske mange år. Faktisk ble dette hennes siste arbeidsste­d i USA, før hun flyttet tilbake til gamlelande­t i 2003.

Hun bosatte seg da i barndomshj­emmet på Grimsmyra, hvor hun fremdeles bor. Din naermeste familie feirer dagen sammen med deg i Kristiansa­nd. Vi er veldig glade i deg, og ønsker deg det aller beste for dagen og for fremtiden.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway