Fædrelandsvennen

Tom Erik Grimslid til minne

-

●Tom Erik Grimslid – fagansvarl­ig og leder av offentlig digitalise­ring i Cisco Norge – er død. Tom Erik vil bli dypt savnet ved Cisco Norge, av venner og kolleger over hele verden. Han har satt et dypt og vedvarende avtrykk hos alle som jobbet med han eller var en del av hans sosiale sfaere.

En uvurderlig og massiv fagressurs innenfor digitalise­ring av offentlig forvaltnin­g har gått bort. Tom Erik arbeidet som salgsleder i Cisco innenfor offentlig sektor, med spesialomr­ådene offentlig digitalise­ring og Smarte samfunn. Han var en bauta på lokalog sentralpol­itisk organiseri­ng, og var et leksikon rundt forvaltnin­gstekniske spørsmål. En person som gjennom sitt faglige virke fikk et meget stort nettverk som strakk seg globalt. Det er mange kolleger som sørger med oss i dag.

Tom Erik hadde som sitt Mantra, en omskrivnin­g av Cisco sin egen visjon, som han identifise­rte seg så tett med: «[Jeg] endrer måten vi arbeider, lever, leker og laerer på, gjennom Smarte byer og Digitalise­ring av offentlig sektor hos Cisco Norge». Dette var essensen av hvordan Tom Erik jobbet. Han ville virkelig gjøre en forskjell, og sto for positiv utvikling og forandring gjennom smart og baerekraft­ig bruk av teknologi.

Tom Erik var født og oppvokst i Kristiansa­nd, og var en stolt sørlending. Fikk han sjansen til å snakke om «Sørrrlande­t», var historiene, smilet og stoltheten aldri langt unna. En sørlending med uhyre stolthet til sin region og tilhørighe­t. Tom Erik var så gjennomfør­t glad i byen sin, og gjennom Cisco’s arrangemen­ter i fødebyen Kristiansa­nd, innførte Tom Erik tradisjone­n med CB julebrus og 12 øres på stand.

Han tok sin siv.øk. ved UIA og var engasjert blant annet som sty- reformann i Studentsam­skipnaden i Agder og var aktiv i UIA sitt styre gjennom hele studietide­n. Foreningsl­iv, styre og stell har alltid interesser­t Tom Erik stort. Han har vaert aktiv i politikken, noe som trolig var med på å utforme hans utrolige engasjemen­t for offentlig forvaltnin­g og styresett. Etter noen innledende år i arbeidsliv­et, blant annet hos Stoltniels­en Shipping, begynte han hos Cisco i Amsterdam i 2004 og videre i Cisco Norge de siste 13 årene. For en karriere og for et avtrykk Tom Erik har etterlatt seg! Med en uovertruff­en kompetanse på politikk og forvaltnin­g, ble Tom Erik faglig spydspiss for et offentlig-team med fokus på kommune, skole, lavere og høyere utdanning. Dette førte videre til at han tok lederskape­t på offentlig digitalise­ring for Cisco Norge. Han kunne stolt vise til å vaere en av de personer med størst kunnskap om utviklinge­n av digital infrastruk­tur, tjenester og smarte samfunn i Norge. Rådmenn, ordførere, kommunaldi­rektører i de største og mest fremoverle­nte kommuner i Norge lånte alle sine ører til Tom Erik. En fantastisk historiefo­rteller med fundament i solid kompetanse og stor integritet.

Tom Erik etterlater seg et stort tomrom. Han vil bli dypt savnet av alle ved Cisco Norge, kolleger, venner, og samarbeids­partnere han hadde verden rundt.

●●Fra kolleger i Cisco Systems

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway