Fædrelandsvennen

Ventetid, verdens visdom og Visdommen

- MARGUNN SERIGSTAD DAHLE,

«Heile verdi undrast på, kvi du soleis koma må!» Biskop Ambrosius kan ikke få understrek­t klart nok hvor uforståeli­g det er at folkenes frelser ble født i fattigdom.

Og lenger bort fra verdens visdom går det vel heller ikke an å komme, enten en er på 300-tallet som Ambrosius eller i vår egen samtid. Men oldtidens biskop stanser ikke med hoderisten­de undring. Han går derimot inn i mysteriet med undringen sin - og maler det kristne budskapet på en måte de faerreste makter. Hør bare:

«Utan synd han boren er, Som all synd for verdi ber. Han er både Gud og mann, alle folk han frelsa kan.»

Nettopp derfor kunne barnet i krybben vaere vår frelserkon­ge. Veien gikk fra krybben til korset! «Slik åpnet du porten til himlen for meg», for å si det med en av vår tids store salmedikte­re; Eyvind Skeie.

Men i våre øyne, da som nå, virker dette meningsløs­t. Frihet og frelse ved Jesu død på korset oppleves som det stikk motsatte av visdom. For hvor blir det da av våre gode gjerninger?

Men Guds visdom er nettopp opp-ned! Veien til å lede går via å tjene. Veien til lykke går via å glede andre. Veien til å finne seg selv, går via å gi seg selv – til Han, som er selve Visdommen.

I fellesskap­et med Frelseren blir våre liv stadig mer preget av den sanne visdommen. God ventetid videre – med Visdommen i fokus!

 ??  ?? Førstelekt­or, NLA Mediehøgsk­olen Gimlekolle­n
Førstelekt­or, NLA Mediehøgsk­olen Gimlekolle­n

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway