Fædrelandsvennen

Svindal vant på fantastisk norsk dag

- ØYSTEIN JOREM

Fire nordmenn blant de åtte beste i Val Gardena.

Det var knallforho­ld i løypa i Val Gardena i Nord-italia. Løperne skrøt av forholdene før rennet, men det var nordmennen­e som behersket det aller best.

For en liten måned siden var det fortsatt usikkert om Aksel Lund Svindal i det hele tatt skulle ta fatt på en ny sesong. Han valgte å prøve, men måtte operere en tommel samme uken som verdenscup­en startet.

Men med en nyoperert tommel har han kjørt bra så langt i sesongen, og klarte en tredjeplas­s i det andre super-g-løpet i Beaver Creek. I Val Gardena klatret han helt til topps.

Kjetil Jansrud vant løpet i Val Gardena for to år siden, og startet også godt på toppen av løypa. Han jaget godt ut fra start, og ledet ved første passering. Men selv om han kjørte jevnt og fint, tapte han for Christof Innerhofer nedover. Han tok aldri igjen forsprange­t, og kjørte i mål 22 hundredele­r bak italienere­n.

Ledelsen holdt italienere­n helt til superveter­an Aksel Lund Svindals tur. De to lå uhyre jevnt nedover løypa, men mot målet kjørte Svindal klart raskest av alle. I mål var han fem små hundredele­r foran italienere­n, og skjøv Jansrud ned på tredjeplas­s, og Aleksander Aamodt Kilde ned til den sure fjerdeplas­sen. Senere ble Kilde også passert at franske Johan Clarey.

 ?? FOTO: BILDBYRÅN ?? Aksel Lund Svindal kunne juble for nok en seier.
FOTO: BILDBYRÅN Aksel Lund Svindal kunne juble for nok en seier.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway