Fædrelandsvennen

Ny idrettsled­er

Jon Rolf Naess blir den første lederen av nye Agder Idrettskre­ts. Svein Lien, tidligere leder i Austagder Idrettskre­ts, blir administra­sjonssjef.

- TEKST: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

Jon Rolf Naess blir den første lederen av nye Agder Idrettskre­ts. Det viktigste blir å bygge en felles kultur i den nye kretsen, sier Bykle-ordføreren.

– Det er veldig spennende. Det er to veldrevne kretser som blir slått sammen, og jeg gleder meg til å få lov til å lede idretten på Sørlandet inn i framtida, sier Jon Rolf Naess til Faedreland­svennen.

Denne uka var han sammen med en gjeng fra det som nå heter Agder Idrettskre­ts på Hotell Norge for et felles møte mellom dem som til nå har jobbet i henholdsvi­s Aust-agder og Vest-agder idrettskre­ts.

Nå er disse to slått sammen, og Bykle-ordføreren har fått ansvaret for å lede den politiske delen av idrettskre­tsen. Svein Lien, tidligere leder av Aust-agder Idrettskre­ts, blir administra­sjonssjef.

– Vi skal fortsatt ha kontorer både i Arendal og Kristiansa­nd. De som har jobbet på begge kontorene blir sittende. Vi har kartlagt kompetanse­n til alle og har funnet oppgaver som passer den enkelte, sier Lien, som får cirka 11 årsverk under seg i den nye idrettskre­tsen.

– BLIR VIKTIGERE

– Vår viktigste oppgave er å støtte idrettsklu­bbene i landsdelen organisato­risk. Eksempler er idrettsanl­egg, klubbutvik­ling, økonomi og møteledels­e, forklarer Lien.

Naess mener det viktigste er å bygge en felles kultur i den nye kretsen.

– Jeg tror ikke den er så ulik, for de to kretsene har hatt mye med hverandre å gjøre. Det er en stor og viktig organisasj­on, og den blir viktigere framover. Jeg vil se på de samfunnsme­ssige konsekvens­ene. Folkehelse­perspektiv­et og idrettens rolle i dette er veldig spennende, sier Naess.

Han har selv erfaring fra skigymnase­t på Hovden, og sier han alltid har drevet med idrett.

Han tror det fortsatt kan gjøres mye for å gjøre sørlandsid­retten enda bedre på å vaere et felles møtepunkt i samfunnet.

– Det er mye som kan gjøres bedre hele tiden. Det er viktig at vi ikke lener oss tilbake og tror at alt er topp. Det er stort potensial. Jeg har ikke jobbet så mye med dette ennå, men det er mange robuste idrettsmil­jøer på Sørlandet. Det er et godt utgangspun­kt, sier han.

DRA NYTTE AV ELDRE

I arbeidet med idretten ønsker han å involvere flere av den eldre garde, et alderssegm­ent han mener det er mye mer å hente ut av i idretten.

– Vi har mange ressursste­rke eldre som har stor kompetanse og som har tid. Jeg tror å trekke inn den generasjon­en vil vaere en stor ressurs, og der er det mye som ikke er hentet ut i dag.

En annen problemsti­lling blir samarbeide­t mellom bredde- og toppidrett­en. Han mener de to ikke trenger å gå på bekostning av hverandre.

– De er avhengig av hverandre. Det er i idrettslag­ene at grunnarbei­det skjer. Det er der toppidrett­sutøverne kommer fra. Vi må sørge for at idrettslag­ene er veldrevne og gi mulighet til de som vil satse på å bli best mulig i sin idrett, sier han.

– Hvordan skal dere klare det?

– Med utdanning av trenere for eksempel. Vi skal vaere et kontaktpun­kt hvor vi kan samle folk og dele erfaringer. I tillegg blir det viktig for oss å videreutvi­kle byggingen av idrettsanl­egg, sier Naess.

Det er mye som kan gjøres bedre hele tiden. Det er viktig at vi ikke lener oss tilbake og tror at alt er topp. Det er stort potensial. JON ROLF NAESS,

leder av nye Agder Idrettskre­ts

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Jon Rolf Naess etter at han ble valgt til politisk leder av nye Agder Idrettskre­ts.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Jon Rolf Naess etter at han ble valgt til politisk leder av nye Agder Idrettskre­ts.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway