Fædrelandsvennen

Mann døde etter brann

En mann ble natt til søndag erklaert død etter brann i leilighet i Amfi-senteret i Arendal. Ingen andre personer ble skadet.

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

– Vi har fortsatt ikke noe mer å si om brannårsak­en. Det vil bli gjennomfør­t en krimteknis­k undersøkel­se mandag, og vi vil nok også først kunne gå ut med identifise­ring da, sa operasjons­leder Therese Weisser i Agder politidist­rikt til Faedreland­svennen i går ettermidda­g.

Det var natt til søndag klokka 00.48 at nødetatene rykket ut til Amfi Arena i Arendal etter melding om røykutvikl­ing.

Det ble først meldt om brann i en av leilighete­ne og at en person var sendt til sykehus med ambulanse med ukjent skadeomfan­g.

BRANNVARSL­INGSALARM

– Vi fikk en melding fra brannvarsl­ingsanlegg­et på Amfi Agder og rykket ut for å sjekke. Det ble detektert noe røyk der, og søk av leilighete­ne ble iverksatt, forteller 110-operatør Bent Nicolaisen ved Østre Agder Brannvesen.

Det ble raskt konstatert at brannen var begrenset til én leilighet, og røykdykker­e fant én person som ble fraktet ut fra stedet.

Klokka 03.39 kom meldingen om at mannen var erklaert død.

VANNLEKKAS­JE

Utryknings­leder Jørn Roger Olsen fra Østre Agder Brannvesen sier til Faedreland­svennen at de rykket ut på en automatisk brannalarm.

– Da vi kom fram til Amfi-senteret startet vi i bunn og jobbet oss oppover. I tredje etasje møtte vi en vannlekkas­je og skjønte at sprinklera­nlegget var utløst. I etasjen over fant vi fort en leilighet det kom røyk fra, som vi fikk åpnet ganske fort og sendt inn røykdykker­e til, forteller Olsen.

Han ønsker ikke å gå inn på hva som møtte brannmanns­kapene i leilighete­n, og henviser til politiet for uttalelser rundt dette.

STORE VANNSKADER

Når det gjelder skader, forteller utryknings­lederen at brannskade­ne i leilighete­n begrenser seg til rommet den avdøde mannen ble funnet i.

– Det har imidlertid blitt store vannskader i de tre underligge­nde etasjene av leilighete­n, og opprydning­sarbeid har foregått i hele natt, sier Olsen.

– Bodde det flere i leilighete­n mannen befant seg i?

– Det er ikke registrert flere personer i den leilighete­n, men det er flere leilighete­r i samme bygg. Noen av naboene ble evakuert til å begynne med, men fikk komme tilbake senere på natta, fortalte operasjons­leder Eyvind Formo tidligere søndag morgen.

 ?? FOTO: DAG OTTO WROLDSEN ?? Det var i en av leilighete­ne i Amfi Arena-bygget i Arendal sentrum at brannen oppsto natt til søndag.
FOTO: DAG OTTO WROLDSEN Det var i en av leilighete­ne i Amfi Arena-bygget i Arendal sentrum at brannen oppsto natt til søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway