Fædrelandsvennen

Den mobile avguden

-

Må si jeg blir overrasket over folks bruk, eller kanskje vi skal si misbruk, av mobiltelef­onen.

●●Ja, kall det gjerne avhengighe­t av denne «avguden», som tydeligvis må vaere tilgjengel­ig til enhver tid og helst over alt.

For enkelte er det viktig å sende bilder av mer eller mindre halvspist mat til sosiale medier. Andre klarer ikke å gå gjennom byen uten at de har mobiltelef­onen tett mot øret eller nesa plassert tett mot skjermen. De ser snaut nok hvor de tråkker. Ja, selv under en konsert med Sigvart Dagsland og Karoline Krüger i Kilden lyste det fra mobiltelef­oner rundt meg på galleriet. Folk fotografer­te eller sendte meldinger under forestilli­ngen.

Hvorfor i all verden skal man sitte og leke seg med denne «avguden» under en flott konsert, kanskje til sjenanse for andre? Det må vaere ekstremt viktig når man ikke klarer å slå av «avguden» de 90 minuttene forstillin­gen varte, eller under et restaurant­besøk. Jeg skulle likt å vite hvordan de som er så avhengig av denne mobile avguden hadde overlevd i samfunnet, den gang det ikke fantes mobiltelef­oner? Ja, det lurer jeg på … HENNING BLOMKVIST

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway