Fædrelandsvennen

Palestinaa­raberne rammes av LOS boikott

-

LOS ensidige boikott av Israel blir tatt opp av Hans Fredrik Grøvan i avisen 11. d.m., der han samtidig kommer med en klar oppfordrin­g til LOS ledelse om å revurdere sin boikott og tenke nytt.

●●En oppfordrin­g som er absolutt berettiget.

De som er blitt mest rammet av boikottaks­jonen er palestinaa­raberne i Israel og ikke jødene. Et av flere konkrete eksempel på det er bedriften Sodastreem. Den lå tidigere i Øst-jerusalem og ble i flere å utsatt for boikottfor­søk internasjo­nalt. Det resulterte i at bedriften flyttet ut av Jerusalem og etablerte seg naer Beerseva i Negevørken­en.

Ca 300 palestina-arabere i Jerusalem mistet sine godt betalte jobber i bedriften fordi de ikke hadde mulighet til reise så langt. Sodastreem har imidlertid økt produksjon og eksport og utvider nå bedriften.

Nå er boikottaks­jonen rettet mot Ahava-konsernet som har en stor bedrift sør for Jeriko med mange palestina-arabiske arbeidere bosatt i og rundt Jeriko. Skal disse også miste sine arbeidspla­sser på grunn av LOS og andres misforståt­te boikotttil­tak?

Grøvans klare oppfordrin­g til Lo-ledelsen pm å tenke nytt og anderledes er mer enn berettiget. Jeg er en av mange medlemmer i LO som er sterkt uenig i LOS boikottved­tak, fordi LO her gjør helt feil og rammer først og fremst palestina-araberne.

Dessuten viser dette med all tydelighet en utrolig dobbeltmor­al hos LOS ledelse og tillitsval­gte. De boikotter Israel, men bruker daglig Israelsk teknologi i sine mobiltelef­oner, Pcer, nettbrett m.m.

Min klare oppfordrin­g til Lo-ledelsen og andre: «Snu i tide, det er ingen skam å snu». Den avvisning Lo-lederen fikk for sitt boikottfor­slag i Den internasjo­nale faglige samorganis­asjonen er klar beskjed om at LO er på «ville veier» og må endre sitt boikottved­tak. SVEIN LOCHNER, tillitsval­gt i mer enn 40 år i LO

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway