Fædrelandsvennen

Eldre ektepar kom med en konvolutt med tusenlappe­r

- CHRISTINA STENBEK ØSTTVEIT

Frelsesarm­een i Kristiansa­nd fikk sin største kontantgav­e noen gang i julegryta i Markens tidligere i desember. Et eldre ektepar leverte en konvolutt med 100.000 kroner.

– Det var veldig spesielt. I konvolutte­n lå det også er kort hvor det sto «takk for at dere finnes». Det var utrolig rørende, sier Tori Hauglund Berge i Frelsesarm­een Kristiansa­nd.

Det var tirsdag 11. desember at pengegaven ble levert. Berge var selv ikke til stede, men ble raskt oppringt fra noen andre som stod ved gryta.

– Ekteparet fortalte at de ønsket å dele dette med oss. Jeg møtte kvinnen på et hotell der jeg tok imot pengene. Det er den største pengegaven i julegryta i Markens noen gang. Vi fortet oss i banken. Så mange tusenlappe­r i kontanter er ikke akkurat hverdagsko­st for oss, sier Berge og ler.

Frelsesarm­eens julegryte er fast inventar i Markens hvert år i desember. Berge forteller at de i tillegg får hjelp fra politikere, bedrifter og andre frivillige til å vokte gryta.

– Vi er utrolig takknemlig­e. Kristiansa­nd er en spesiell by. Både frivilligh­eten og giverglede­n er helt enorm, sier Berge.

Berge opplyser videre at pengene som kommer inn blant annet brukes til klaer og mat, møteplasse­r og sosiale tilbud – både i jula, men også gjennom hele året.

– Vi må rette en stor takk til alle som står sammen med oss – både givere og frivillige, sier Berge.

Per onsdag hadde det kommet inn 827.222 kroner i gryta i Markens.

 ?? FOTO: CHRISTINA STENBEK ØSTTVEIT ?? Tori Hauglund Berge i Frelsesarm­een fikk overrakt en konvolutt med 100.000 kroner til julegryta. – Kristiansa­nd er en spesiell by. Frivilligh­eten og giverglede­n er helt enorm her, sier Berge.
FOTO: CHRISTINA STENBEK ØSTTVEIT Tori Hauglund Berge i Frelsesarm­een fikk overrakt en konvolutt med 100.000 kroner til julegryta. – Kristiansa­nd er en spesiell by. Frivilligh­eten og giverglede­n er helt enorm her, sier Berge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway