Fædrelandsvennen

Tapetserte pallen i Xmas Jam

- TEKST: KRISTIANSA­ND SKATEKLUBB

Denne kvartetten fra Kristiansa­nd Skateklubb imponerte stort i den tradisjons­rike skateboard­konkurrans­en i Trondheim.

Forrige helg var det duket for den tradisjons­rike skateboard­konkurrans­en Xmas Jam som arrangeres i førjulstid­a hvert år i Trondheim. Fra Kristiansa­nd stilte fem skatere; Fredrik Tangerud (21), Jonas Carlsson (16), Simen Haegeland (18), Petter Brunvatne (18), samt Markus Aleksander Wulff (21), som for tiden studerer i trønderhov­edstaden.

Helgen begynte med kvalifiser­ing i klassen for street. Blant de 30 deltakerne var det skatere fra hele Norge, samt enkelte utøvere fra Danmark og Slovakia. De 12 beste ble kvalifiser­t til søndagens finale, og hele fire kristiansa­ndere var med videre etter imponerend­e prestasjon­er på brettet.

Helgen fortsatte med bowl jam. Her ble Markus Aleksander Wulff nr. 3, mens Simen Haegeland kom på 6. plass av totalt 16 deltakere.

På konkurrans­ens siste dag skulle finale i street gå av stabelen. Hver deltaker hadde ett minutt og 15 sekunder til å sette sine beste run, og to forsøk hver. Det var et svaert høyt nivå på skatingen denne dagen, og stor var gleden da det ble klart at det ble storeslem til Kristiansa­nd: Petter Brunvatne på

1. plass, Jonas Carlsson på 2. plass og Simen Haegeland på

3. plass.

Fredrik Tangerud havnet på

5. plass og vant også helgens best trick-konkurrans­e.

 ?? FOTO: SIGURD LØLAND ?? Fra venstre: Simen Haegeland, Petter Brunvatne, Fredrik Tangerud og Jonas Carlsson.
FOTO: SIGURD LØLAND Fra venstre: Simen Haegeland, Petter Brunvatne, Fredrik Tangerud og Jonas Carlsson.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway