Fædrelandsvennen

Vi vurderer cupfinalel­agene

Vipers er favoritter før lørdagens cupfinale mot Storhamar.

-

Det er ligaens to beste lag i høst som møtes i cupfinalen i Oslo Spektrum. Vipers er ubeseiret mens Storhamar bare har ett tap, da mot Vipers på Hamar. Vipers er favoritter, men kampen på Hamar må ikke Ole Gustav Gjekstad legge for mye i.

– Jeg vil formode at Storhamar er naermere Vipers enn da de møttes på Hamar i høst, sier håndballek­spert i TV 2, Bent Svele.

Vipers slo den gang Storhamar med 11 mål (30–19).

– Vipers er fortsatt soleklare favoritter, men Storhamar har fått satt laget sitt i større grad, og de har fått en del gode opplevelse­r både i seriespill og ute i Europa, forklarer Svele som er klar på hva som må til for at Storhamar skal gå seirende ut av finalen mot den regjerende norgesmest­eren.

– De må ha en maks dag. Målvaktspi­llet må på nivå med Lunde sitt, de må eliminere kontringen­e til Vipers og de må ta vare på ballen når de har sjansen, sier Svele som trekker frem EM som en fordel for Vipers.

– Fordelen til Ole Gustav (Gjekstad) er at Vipers har flere rekker de kan spille på. Flere av spillerne er også i kampform etter EM, mens Storhamar ikke har spilt siden serien tok juleferie, fortsetter Svele som har vurdert de to lagene mot hverandre. Skalaen går fra 1 til 6.

Karakterse­ttingen er tatt på bakgrunn av hvilken syver de to lagene trolig stiller med.

 ??  ??
 ?? FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX ?? Storhamars Kristin Venn jubler for scoring mot Raelingen.
FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX Storhamars Kristin Venn jubler for scoring mot Raelingen.
 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Bent Svele følger norsk håndball tettere og med mer innsikt enn de aller fleste.
FOTO: NTB SCANPIX Bent Svele følger norsk håndball tettere og med mer innsikt enn de aller fleste.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway