Fædrelandsvennen

Å stå ut i mengden

- ANN MAGRITT ARNLI

●●Høsten 2018 møtte jeg 16 år gamle Marielle Hanssen. Det var rett før hun skulle gjøre sin første soloopptre­den i klassisk ballett på Kilden, og hun trente intensivt.

Marielle er som ungdommer flest, og sjonglerer trening, skole, venner og sosialt liv. Men en ting skiller henne ut i mengden; Hun er skallet.

For to år siden fikk 16-åringen diagnosen Alopecia universali­s, en autoimmun hudsykdom som innebaerer at hun mister alt kroppshår.

Marielle vet at når hun går på scenen og danser, eller bare går ut døra for den saks skyld, så kommer folk til å stirre på henne. Mange tror hun er alvorlig syk eller har kreft, og trekker sine egne konklusjon­er. Men Marielle har likevel valgt å ikke bruke parykk. Da føler hun seg ikke som «seg selv», sier hun.

Valget innebaerer at hun enn så lenge må leve med alle blikkene.

Jeg lot meg kraftig imponere over denne unge jentas styrke og standhafti­ghet. Forhåpentl­igvis kan hun vaere et eksempel til etterfølge­lse. Det må vaere lov til å se litt annerledes ut i vårt samfunn i dag, uten å bli sett rart på.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Marielle Hanssen har hudlideles­en Alopecia universali­s, som gjør at hun har mistet alt kroppshår. 16-åringen velger å ikke bruke parykk. Her fotografer­t under ballettfor­estillinge­n «Askepott» på Kilden i november.
FOTO: JACOB BUCHARD Marielle Hanssen har hudlideles­en Alopecia universali­s, som gjør at hun har mistet alt kroppshår. 16-åringen velger å ikke bruke parykk. Her fotografer­t under ballettfor­estillinge­n «Askepott» på Kilden i november.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway