Fædrelandsvennen

Mobbeoffer­et som ble norgesmest­er

- RUNE STENSLAND

●●I løpet av de fire årene jeg har jobbet for fullt med Lokalsport­en og Lokalkultu­ren i Faedreland­svennen har vi publisert godt over 5000 innlegg fra hundrevis av bidragsyte­re. Lesetallen­e på nett viser tydelig at det er de personlige innleggene som treffer bredest.

Blant dem som står ut i år er teksten fra lyngdølen Carl Petter Sommerseth (33). Han ble alvorlig brannskade­t som fireåring og var svaert naer å omkomme. Mye av barndommen ble tilbrakt på Haukeland sykehus i Bergen. Han ble mobbet på skolen og turte knapt vise overkroppe­n sin til noen andre enn foreldrene fram til han ble 14-åring.

Sommerseth har imidlertid ikke latt seg knekke.

I dag baerer han sine brannsår med stolthet, og jobber nå med å hjelpe vanskeligs­tilte barn og ungdommer. I tillegg er han en av landets sterkeste menn og har flere norgesreko­rder i styrkeløft.

 ?? PRIVAT FOTO: ?? Carl Petter Sommerseth (32) fra Lyngdal var naer å dø som fireåring av brannskade­r. I år har han satt flere norgesreko­rder i styrkeløft.
PRIVAT FOTO: Carl Petter Sommerseth (32) fra Lyngdal var naer å dø som fireåring av brannskade­r. I år har han satt flere norgesreko­rder i styrkeløft.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway