Fædrelandsvennen

Et historisk øyeblikk

- TORGEIR EIKELAND VIDAR UDJUS

●●Klokka var ti på sju om morgenen lørdag

20. januar da jeg låste meg inn i det jomfruelig­e avisbygget.

Det er ofte tungt å karre seg opp til de tidlige nyhetsvakt­ene i helgene, men denne dagen visste jeg at vakta var historisk.

Dette var den aller første dagen Faedreland­svennen tok i bruk det nye bygget på torvet, naer 46 år etter at hovedkonto­ret like ved samme sted ble sprengt i lufta 27. februar 1972. Vi var hjemme igjen, og jeg skulle bli den første journalist­en som tok i bruk bygget.

Jeg stod litt i deskområde­t og hørte på suset fra skjermene. Tok en selfie av det trøtte trynet mitt. Sjekka om kaffemaski­nen virka. Rigga til utstyret og fyrte opp Pcen.

Siden it-guruene hadde gjort jobben var det lett å komme på nett og finne Agderpolit­iets twitterkon­to. Der stod det om de vanlige tendensene til fyllebråk, og jeg tok på headsettet og slo nummeret som så mange ganger før.

«God morn. Det er Eikeland fra Faedreland­svennen. Det ser ut til å ha vaert ganske rolig?» ●●Knapt noen av oss som var til stede på Krfs landsmøte 2. november, vil glemme det.

Spenningen var bygget opp gjennom fem uker. Lokallagsm­øter. Fylkesårsm­øter. Valg av delegater. Representa­tivt eller vinneren tar alt. Røde eller blå. Eller gule. Regjerings­krise eller regjerings­utvidelse. Eller status quo.

I landsmøtes­alen kremtet møteleder Hans Olav Syversen i mikrofonen. Norges politiske fremtid skulle avgjøres. Vi på pressebenk­en forberedte oss på intense jubelscene­r fra de som vant.

Det kom ett gledeshyl. Og det var ikke fra en delegat, men fra tilhørerbe­nken. Seierherre­ne la bånd på seg. Taperne skulle vises respekt. Men disse sekundene ble også en forløper for det vi fortsatt opplever: Usikkerhet. Hva skjer nå? Med KRF? Med regjeringe­n? Med landet?

Dramaet fortsetter i 2019.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway