Fædrelandsvennen

Musikkåret på Sørlandet 2018

-

Hvordan det står til med rocken og popen på Sørlandet? Joda, slett ikke verst. Kanskje bedre enn noen gang.

Pop fra Kristiansa­nd, rock fra Vennesla og hip hop fra Arendal: Dette er lyden av året vi nå legger bak oss.

Selvsagt lar det seg ikke gjøre å oppsummere et helt år med bare 20 låter. Her har vi likevel gjort et forsøk på å sette sammen et representa­tivt utvalg.

Denne spillelist­en inneholder artister fra Flekkefjor­d i vest til Arendal i øst. Den inneholder ettertenks­omme viser, småfrekk hip hop og beinhard metal. Og hvis den sier noe som helst – og dét gjør den – er det at musikklive­t på Sørlandet holder både nasjonal og internasjo­nal standard.

1.Sordal – «High Flyer»

«High Flyer» er et stykke moderne-lydende norsk-americana – et sånt et som gir deg lyst til å kjøre fort og uansvarlig med bil – og nok en Stein Roger Sordal-komposisjo­n som burde ha blitt en stor hit. Låten er en forsmak på kristiansa­ndsartiste­ns kommende album.

2.Ronnie Jacobsen – «Come Take a Walk with Me» Bluesgitar­isten Ronnie Jacobsen fra Kristiansa­nd har aldri vaert redd for å blande elementer av funk, hip hop eller – som i dette tilfellet – autotune inn i sitt ellers tradisjons­tro uttrykk. Fryktløshe­ten ga ham full uttelling da albumet «These Blues in Me» ble belønnet med Spellemann-pris i år.

3.Erlend Ropstad – «Natta som er over nå»

Det begynner å bli lenge siden Venneslas Erlend Ropstad lot seg plassere i visesanger-båsen. «Natta som er over nå» er nok en rufsete, episk rocker som minner mer om Lars Winnerbäck og gammel Springstee­n enn om noen introvert kassegitar­ist du kan komme på. Låten er fra albumet «Brenn siste brevet» som kommer i februar.

4.Wulff–stenseng - «Det går over»

Da singer–songwriter­en Marte Wulff fra Kristiansa­nd og Oslo-musikeren Einar Stenseng ble sammen for et par år siden, satte de umiddelbar­t i gang med å skrive sanger som denne: bittersøte, små refleksjon­er over den umulige kjaerlighe­ten. «Det går over» er fra mini-abumet «Vi prøver igjen».

 ??  ??
 ??  ?? ERLEND ROPSTAD
ERLEND ROPSTAD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway