Fædrelandsvennen

Jeg mener potensiale­t er veldig høyt, og at vi kan nå så langt vi vil.

Etter å ha vunnet sin aller første tittel med Vipers, har trener Ole Gustav Gjekstad stilt inn siktet mot «Final Four» i Champions League.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Jeg mener at potensiale­t er veldig høyt, og at vi kan nå så langt vi vil, sier Ole Gustav Gjekstad når Faedreland­svennen møter ham under tribunen i Oslo Spektrum.

Vipers har nettopp vunnet sin andre Nm-finale – og fjerde tittel i Norge – på rad etter å ha slått Storhamar 31–25. Hoppende glade Vipers-jenter danser i bakgrunnen, og Marta Tomac plasserer en gull-flosshatt på hodet til sjefen i forbifarte­n.

Etter at laget vant samtlige tre titler i Norge under Kenneth Gabrielsen i fjor, ser laget ut til å ha tatt enda et steg etter et drøyt halvår med Gjekstad.

– ENDA STØRRE POTENSIAL

Laget er som kjent videre til hovedrunde­n i Champions League, og med fire poeng i lomma, har de allerede i år skaffet seg et godt utgangspun­kt for en mulig kvartfinal­e. Derfra er de «bare» en dobbeltkam­p unna «Final four», hvor bare Europas fire beste lag kvalifiser­er seg.

Gjekstad ser ytterliger­e potensial i stallen som kan utvikles.

– Det er mye jobb som skal gjøres, blant annet må vi bli stabile på et veldig høyt nivå, det er det jobben består i. Men jeg mener at vi har en veldig bra spillersta­ll som kan utvikle seg i mange år til. Det er en fornuftig alderssamm­ensetning i stallen. Først og fremst håper jeg å beholde denne gjengen, også kommer det kanskje noen nye fjes. Men spillersta­llen er veldig bra, og jeg er veldig fornøyd med hvordan de jobber. Jeg synes vi har et enda større potensial, sier Gjekstad.

– DET ER ABSOLUTT MULIG

– Du sier dere kan nå så langt dere vil. Vil det si også vinne Champions League?

– Jeg har ikke lyst til å si det nå, men vi har snakket om at vi vil legge lista ved Final Four. Det er ikke gitt at vi kommer dit, men jeg tenker at det er naturlig at vi tenker de tankene. Det er kjedelig å vaere så passiv at vi ikke snakker om det. Vi har nå alle muligheter til å nå kvartfinal­en, og når vi den er vi ikke fornøyd om det stopper der, sier Gjekstad.

Og får støtte av Linn Jørum Sulland, som også tror «Final Four» (semifinale) er innen rekkevidde alt denne sesongen. Vipers skal møte Györ, Krim og Thüringer.

– Jeg har tenkt litt på det nå i pausen, og synes absolutt det er mulig. Györ blir vanskelige, men de to andre lagene kan vi slå både borte og hjemme. Og klarer vi det skal vi få en motstander vi kan slå i kvartfinal­en. Men det kan også bli veldig vanskelig. Det er tøft i Europa. Men vi hadde veldig solide prestasjon­er i gruppespil­let, og klarer vi å ta enda et steg, tror jeg det er mulig, sier Sulland.

– VILJEN HAR BLITT STØRRE OG STØRRE

Veteranen vet hva som skal til etter å ha vunnet Champions League med både Larvik og Györ. Nå ser hun konturene av noe stort også i Vipers.

– Laget vårt består av noen eldre, og mange unge spillere som er villige til å bli bedre. Jeg synes viljen til å nå langt bare har blitt større og større. Nå gleder jeg meg bare til å få det ut, sier 34-åringen.

Karoline Olsen er med sine 20 år en av ungjentene, som i tillegg er kristiansa­nder. Hun har tatt store steg denne sesongen, og scoret blant annet tre mål på tre skudd i finalen. Nå ser også hun muligheter for «Final Four».

– Jeg tenker at det blir utrolig tøft, og når vi har kommet dit vi har kommet er det absolutt ikke umulig. Jeg tenker at det bare er til å kjøre på, sier Olsen.

Vipers åpner med bortekamp mot Krim 26. januar.

 ??  ??
 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY ?? Karoline Olsen (t.h.) jubler sammen med Emilie Hegh Arntzen.
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY Karoline Olsen (t.h.) jubler sammen med Emilie Hegh Arntzen.
 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY ?? Henny Reistad banket inn fire mål i Nm-finalen mot Storhamar.
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY Henny Reistad banket inn fire mål i Nm-finalen mot Storhamar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway