Fædrelandsvennen

Gautes bil ble truffet av steinraset på E 18

- ESPEN SAND

Gaute Haftor Sørensen (53) og hans 79 år gamle svigerfar var på vei hjem fra skøytestev­ne i Arendal da bilen ble truffet av en stor stein.

TVEDESTRAN­D – Jeg registrert­e at det lå en bil foran meg da det plutselig smalt i fronten av min bil. Umiddelbar­t trodde jeg bilen foran hadde mistet noe som vi kjørte inn i, sier Sørensen, som ble truffet av steinraset på E 18 i Tvedestran­d lørdag ettermidda­g.

Det var like etter klokka 16 lørdag at et stort steinras gikk på E 18 ved Songe i Aust-agder.

Sørensen og hans svigerfar på 79 år hadde vaert på allround-nm på skøyter i Arendal lørdag formiddag. Under kjøreturen hjem til Risør skjedde den dramatiske hendelsen på Songe, på en bakketopp midt mellom Lundeslett­a og Songedumpa.

VAR REDD FOR å KRASJE

Sekundene etter at steinen traff bilfronten beskriver han som svaert skremmende.

– Begge airbagene løste seg ut, og det ble røykfullt i bilen. Jeg kunne ikke si noen ting, men jeg visste det kom en bil i motgående kjørefelt, så jeg bremset det jeg kunne og kjente frykten for å krasje. Det var en veldig skremmende opplevelse, innrømmer Gaute Haftor Sørensen.

Han fikk stanset bilen og konsentrer­te seg om å få ut svigerfare­n. På utsiden av bilen oppdaget steinraset bak seg og fikk ringt 113 og meldte fra.

TO RAS

Mens han snakket med politiet falt flere store steinblokk­er ut i veien.

– Mens jeg gikk mot rasstedet gikk det enda et ras fra fjellet, før det på ny raste ut større mengder med stein, sier han.

Ovenfor Faedreland­svennen mente politiet tidligere lørdag at raset må ha gått like før bilen kom kjørende. Sørensen er derimot klar på at steinen traff bilen.

FREMDELES LITT «SHAKY»

– Panseret er helt fint, men steinen traff helt i fronten slik at grillen og radiatoren ble ødelagt, sier han.

– Hva tenker du om hendelsen nå i ettertid?

– Man blir litt «shaky» når man tenker på det. Det var kanskje verst for svigerfar på 79 år, sier han.

IKKE TRYGT NOK

E 18 mellom Lundeslett­a og Songedumpa ble holdt stengt gjennom natten etter steinraset. Søndag formiddag undersøkte en geolog rasstedet, og åpnes trolig mandag morgen.

– Vi har fått antydninge­r om at veien kanskje kan åpnes mandag morgen, men dette vet vi ikke sikkert, sier Heidi Hauge Rasmussen, trafikkope­ratør på Vegtrafikk­sentralen i Porsgrunn.

Tunge kjøretøy er anbefalt å kjøre fylkesveg 415, 414 og 416 via Vegårshei, mens personbile­r kan kjøre om Gamle Songevei.

 ?? FOTO: GAUTE HAFTOR SØRENSEN ?? Gaute Haftor Sørensen var på vei hjem til Risør da bilen hans ble truffet av en stein på E 18 i Tvedestran­d.
FOTO: GAUTE HAFTOR SØRENSEN Gaute Haftor Sørensen var på vei hjem til Risør da bilen hans ble truffet av en stein på E 18 i Tvedestran­d.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Gaute Haftor Sørensen.
FOTO: PRIVAT Gaute Haftor Sørensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway