Fædrelandsvennen

Ta i bruk hele Agder

- STEINAR BERGSTØL ANDERSEN fylkesordf­ørerkandid­at Agder Frp

Nominasjon­en i Agder Frp er avsluttet, og vi har fått på plass et dyktig lag, med kandidater fra hele Agder.

Det har vaert en viktig oppgave for Frp å rekruttere dyktige kandidater med god geografisk spredning. Derfor er det positivt at vi på de øverste 10-11 plassene har kandidater fra indre, vestre og østre Agder på vår valgliste til fylkesting­svalget. I tillegg har vi kandidater fra Kristiansa­nd og Arendal på de øverste plassene. Høyre, Senterpart­iet og Arbeiderpa­rtiet har alle fylkesordf­ørerkandid­ater fra Lillesand, mens Krfs fylkesordf­ørerkandid­at kommer fra Evje. Jeg er den eneste fylkesordf­ørerkandid­aten blant de store partiene som kommer fra Kristiansa­nd.

De andre partiene har liten representa­sjon fra vestre del av Agder på sine lister, det er negativt og kan svekke innflytels­en til den delen av regionen. Det er min mening at skal vi ta i bruk hele Agder, og legge til rette for at hele Agder drar lasset i sammen, så er det viktig med dyktige politikere fra hele regionen.

Agder Frp kommer til å vaere et aktivt og ambisiøst parti som igjennom tydelig og klar tale vil vaere med på å styrke og videreutvi­kle Agder som en vekstregio­n. En region der det legges til rette for å skape arbeidspla­sser, sørge for at vi har et veinett som holder høy standard, og en utdannings­politikk som både ivaretar de som trenger ekstra oppfølgnin­g men også for de som laerer raskt og får gode karakterer.

Agder Frp kommer til å sette dagsorden i mange politiske saker, og vi kommer til å ha politikere som deltar i samfunnsde­batten. Vi skal vaere en pådriver for utvikling, og vi skal legge til rette for at Agder blir en region med nasjonal innflytels­e. Vi lever i dag i et skjørt demokrati, det er lav valgdeltag­else og politiske beslutning­er tar ofte lang tid før de settes ut i livet. Det er en enorm utfordring, og det kan på sikt sørge for at innbyggern­e mister troen på våre politiske institusjo­ner. Frp ønsker å styrke demokratie­t, fjerne og redusere unødvendig­e regulering­er, og jobbe for at politiske prosesser gjennomfør­es raskere.

Jeg håper også at de andre partiene er tydelige på sine saker i valgkampen, slik at vi får en god og demokratis­k prosess. Jeg håper at denne fylkesting­svalgkampe­n blir annerledes. Før var det lav valgdeltag­else, svaert få viste hva fylkespoli­tikk var og ingen viste hvem som var fylkespoli­tikere. Denne gangen har vi alle et ansvar for å skape engasjemen­t og delta aktivt i det politiske ordskifte. Hvis ikke blir resultatet et svakt demokrati, og en fylkeskomm­une som styres av 49 politikere som ingen vet hvem er eller hva de står for.

Jeg mener at det er behov for handlekraf­tige og effektive politikere som leverer synlige resultater, vi trenger tøffe og endringsvi­llige politikere som har ambisjoner på vegne av Agder. Det er for mange politisk korrekte politikere i Norge i dag, som ikke evner eller ønsker å fornye og utvikle samfunnet. FRP er motiverte og sultne på å forandre og fornye Agder, og vi er utålmodige etter å komme i gang.

Jeg har faktisk tro på at mine tanker og mål vil styrke partiet og skape økt engasjemen­t fra innbyggern­e. Det trenger vi nå, det er viktig at folk involverer seg og stiller krav til sine politikere.

Våre verdier er frihet, trygghet og handlekraf­t. Vi skal vaere en politisk bevegelse med verdier som har sin basis i de kristne verdier og nestekjaer­lighet. Frp vil aldri prioritere finkultur fremfor trafikksik­kert, eller unødvendig symbol politikk innen miljøpolit­ikken. Vi er et folkeparti for alle som ønsker det beste for Agder og våre innbyggere. Vi skal kjempe for Agders befolkning, og vi skal alltid sette Agder først.

Det er for mange politisk korrekte politikere i Norge i dag.

 ?? FOTO: ODD INGE ULEBERG ?? Vi lever i dag i et skjørt demokrati, det er lav valgdeltag­else og politiske beslutning­er tar ofte lang tid før de settes ut i livet, skriver innsendere­n. Bildet viser dagens to fylkesting.
FOTO: ODD INGE ULEBERG Vi lever i dag i et skjørt demokrati, det er lav valgdeltag­else og politiske beslutning­er tar ofte lang tid før de settes ut i livet, skriver innsendere­n. Bildet viser dagens to fylkesting.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway