Fædrelandsvennen

Merkelig, men morsom

«Magnus» er som om en slags norsk utgave av inspektør Clouseau og inspektør Gadget iblandet litt «Stranger Things», et par troll og noen lyssky amerikaner­e.

- CATHRINE SORDAL

●●Men selv om det er mystiske og overnaturl­ige ting som skjer, er serien først og fremst morsom med god, gammeldags slapstickh­umor i bunn.

Krimkomedi­en starter med et drap og en forsvinnin­gssak. Magnus Undredal (Vidar Magnussen) som anses å vaere Frestads dårligste politiette­rforsker, bestemmer seg for å løse saken selv om han har fått sparken. Heldigvis har Magnus stor tro på sin egen genialitet, og han lar ikke en bagatell som å miste jobben stoppe ham. Han rekruttere­r en tidligere kollega (Pål Rønning) som er deprimert og suicidal, og en ensom nabogutt (Charlie Hutton) til å hjelpe seg.

Vidar Magnussen («Side om side») har jobbet med serien i fire år, og har uttalt at serien er som alle hans drømmer i ett, og at han er sterkt inspirert av Steven Spielberg.

Anmeldelse­n baserer seg på de fire første episodene av totalt seks, og handlingen blir bare merkeliger­e og merkeliger­e, og karakteren­e sprøere og sprøere. Det tok litt tid å skjønne greia

siden det er så ulikt alt annet og med en vill sjangermik­s, men når hjernen fikk omstilt seg ble serien ganske så morsom.

Ikke alle skuespille­rne fungerer like bra, men de tre mysterielø­sende hovedperso­nene imponerer. Det er positivt at NRK sammen med Viafilm («Lilyhammer», «Vikingane») tør å lage noe som er så langt utenfor boksen, og ler du av folk som skader seg, og av tørre kommentare­r, vil du elske «Magnus».

 ?? FOTO: VIAFILM/NRK ?? Serieskape­r og skuespille­r Vidar Magnusson har en svaert overaktiv fantasi og det er mye rart som foregår inni hodet hans. Dette har blant annet resultert i tv-serien og krimkomedi­en «Magnus».
FOTO: VIAFILM/NRK Serieskape­r og skuespille­r Vidar Magnusson har en svaert overaktiv fantasi og det er mye rart som foregår inni hodet hans. Dette har blant annet resultert i tv-serien og krimkomedi­en «Magnus».
 ?? FOTO: VIAFILM/NRK ?? Forbered deg på en serie utenom det vanlige med et sprøtt og underlig persongall­eri.
FOTO: VIAFILM/NRK Forbered deg på en serie utenom det vanlige med et sprøtt og underlig persongall­eri.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway