Fædrelandsvennen

Vurderer å forlenge med Pernille Wibe

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT KRISTIANSA­ND

I november ble Pernille Wibe (30) lokket til å gjøre comeback i tre måneder. Nå kan avtalen bli forlenget.

I sin første skikkelige kamp for Vipers etter comebacket, takket Pernille Wibe for tilliten med fire mål i storseiere­n mot Oppsal søndag.

– Dette var første kampen hvor jeg fikk spille litt. Det var gøy å teste seg, selv om jeg har masse å jobbe med framover, sier Pernille Wibe.

Det var etter at Mathilde Kristensen pådro seg en langtidssk­ade i slutten av oktober at trener Ole Gustav Gjekstad slo på tråden til Wibe, slik at ikke Hanna Yttereng skulle vaere eneste alternativ på streken i tre måneder.

TRENE SEG OPP

Wibe, som er både europa- og verdensmes­ter for Norge, la opp i mai 2017, og syntes det hørtes interessan­t ut. Rundt månedsskif­tet oktober/november signerte hun en kontrakt ut januar.

Dermed trengte hun litt tid på å trene seg opp, og komme inn i håndballen igjen. Og med lang Em-pause fra midten av november til Nm-finalen i romjula, en kamp hun så fra benken, var det først søndag at hun virkelig fikk spilletid.

– Jeg har saerlig vaert spent på kondisjone­n, men det gikk greit i dag selv om jeg var sliten på slutten. Men jeg synes kroppen har taklet det bra. Jeg hadde en vond skulder i starten, men også den har kommet seg, sier Wibe.

Som får denne attesten av Gjekstad etter fire mål mot Oppsal. – Det er gledelig at hun leverer.

– Hva synes du om utviklinge­n hennes?

– Det er naturlig at når man er borte så lenge, har man et stykke igjen til det nivået man var på. Men jeg synes hun har tatt et bra steg, hun har trent bra og hun bidrar fint. Men hun har nok et stykke igjen til toppnivået, sier Gjekstad.

KRISTENSEN NAERMER SEG

Mathilde Kristensen er på full fart tilbake etter sin skade under foten, og var med på halve treningen på fredag. Danskens utvikling vil selvsagt vaere med i vurderinge­n av om Vipers ønsker å forlenge med Wibe eller ikke.

– Det må vi se på. Jeg tror Mathilde er tilbake om ikke altfor lenge, og utgangspun­ktet er at kontrakten varer ut januar, sier Gjekstad.

– Men dere er åpne for å forlenge?

– Det kan skje, men jeg håper Mathilde er tilbake i løpet av et par uker.

FRISTET AV CL

– Det er klart at hvis januar går greit, og jeg føler at jeg kan bidra så hadde det vaert gøy å få prøve seg i Champions League igjen, sier Pernille Wibe. Hun har Champions League-erfaring fra tiden i Larvik.

 ?? FOTO: TERJE REFSNES ?? Pernille Wibe får her gratulasjo­ner av Emilie Hegh Arntzen etter ett av sine fire mål mot Oppsal.
FOTO: TERJE REFSNES Pernille Wibe får her gratulasjo­ner av Emilie Hegh Arntzen etter ett av sine fire mål mot Oppsal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway