Fædrelandsvennen

Ingen treningska­mper hjemme i vinter

Kun bortekampe­r, fem uker i Spania og ny spillestil. Slik blir Starts sesongoppk­jøring.

- KRISTIANSA­ND TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Vi synes det er fryktelig synd. Vi skulle gjerne ønsket oss noen kamper i Sørlandsha­llen eller et annet sted for å vise oss fram, sier Start-trener Kjetil Rekdal.

Ønsker du å se Start spille treningska­mper denne vinteren, må du ty til en form for skjerm om du ikke er villig til å reise langt. Ingen av Starts planlagte treningska­mper denne vinteren går på Sørlandet.

Slik ser programmet ut:

●●12. februar: Brann (på Gran Canaria)

●●23. februar: Haugesund (på Karmøy)

●●4. mars: Kamp i Marbella (motstander ikke klar ennå)

●●9. mars: Kamp i Marbella (motstander ikke klar ennå)

●●13. mars: Kamp i Marbella (motstander ikke klar ennå)

●●24. mars: Strømsgods­et (på Marienlyst)

I tillegg jobbes det med en motstander til under oppholdet på Gran Canaria.

– FASILITETE­NE Må BLI BEDRE

Mandag 14. januar er Start tilbake etter en lang ferie fra fotballen. Men de første to ukene av sesongoppk­jøringen kan gå helt uten bruk av ball, om vaergudene skulle bringe snø over Sørlandet.

I to uker holder de på fram til de reiser til Gran Canaria i tre uker fra 29. januar, etterfulgt av to uker på Marbella fra slutten av februar.

– Hadde vi hatt en hall med kjempedekk­e og kunne fyrt opp Sør Arena for en billig penge, så hadde vi klart oss med én treningsle­ir. Men jeg har vaert på Gran Canaria før med Aalesund, og hatt veldig gode opplevelse­r. Samtidig, hvis Start skal bli en toppklubb, så må fasilitete­ne på plass. De må bli bedre i framtida. Vi må ha topp dekke på Sør Arena, og topp dekke i Sørlandsha­llen om vi skal trene inne, sier Start-treneren.

De to første ukene til Start vil for det meste bli brukt på fysisk trening uten ball før avreise til Gran Canaria. Rekdal vil bygge en spillergru­ppe som tåler mye trening.

– SKAL VAERE NOK

Når man kommer til varmere strøk skal det meste av trening foregå med ball. Rekdal ser at det kan vaere problemati­sk at vi naermer oss februar før Start får spilt fotball sammen.

– Vi får ni uker med trening før første seriekamp, og det skal vaere nok. Så kan to måneder uten fotballtre­ning vaere mye, men det

kan hende at det er bra og. Sesongen ble lang og nedbrytend­e i fjor, så da kan det ha vaert greit med en lang pause. For når vi kommer tilbake skal vi gjøre jobben skikkelig. Det blir ikke noe trim for eldre fra starten av, sier Rekdal.

Han har ikke bestemt seg for hvilken formasjon hans nye Startlag skal spille, annet enn at det uansett blir tre på topp. Noe som også er grunnen til at Lars-jørgen Salvesen er høyaktuell for en retur til Start, da han blir sett på som en spiller som kan bekle alle tre posisjonen­e fremst i banen.

Start-treneren er klar på at det vil bli endringer og at det er trolig at flere spillere vil forsvinne fra klubben. Til nå har Simon Larsen og Benjamin Boujar forlatt klubben, mens Elliot Käck er forventet å skrive under for Djurgården de naermeste dagene.

– TYDELIGERE ROLLER

Rekdal sier det blir en annen tilnaermin­g fra hans side nå enn da han først kom inn i klubben, da fokuset var mer kamp til kamp.

– Det handler først om å få satt en måte å spille på. Vi må ha en måte å spille på som gjør at vi kan dominere kamper, og vinne kamper fordi vi er bedre enn motstander­ne i banespille­t. Vi får en litt mindre stall som gir større krav fordelt på faerre mennesker. Vi skal vaere enda tydeligere på rollen til hver og en. Så skal vi ha kontinuite­t i det vi gjør, sier Rekdal, som sier han vil vente til treningsle­ieren på Marbella med å begynne å spille inn et serielag.

Samtidig er han bevisst på å unngå at spillerne pådrar seg brakkesyke­n når de skal bo i lengre perioder tett på hverandre.

– Vi skal vaere flinke til å aktivisere oss. De som ikke har familie vil stortrives, mens de med unger vil sikkert savne dem. Men dette er prisen for å vaere med. Hadde jeg spurt 20 spillere om det perfekte opplegget, så hadde jeg sikkert fått 20 forskjelli­ge svar, sier Kjetil Rekdal.

Start serieåpner hjemme mot Aalesund 30. mars.

 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Kjetil Rekdal ser fram til å starte opp treningene med laget igjen. STARTER OPPKJØRING­EN 14. JANUAR.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Kjetil Rekdal ser fram til å starte opp treningene med laget igjen. STARTER OPPKJØRING­EN 14. JANUAR.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway