Fædrelandsvennen

Advokat: – Viktigste for familien å få vite at hun er i live

- NTB

– Familien ønsker en bekreftels­e på at alt står bra til med henne, sier bistandsad­vokaten til antatt bortførte Anne-elisabeth Hagen (68).

ført Anne-elisabeth. Familien ønsker en bekreftels­e på at alt står bra til med henne. Får de det, er familien innstilt på å innlede en prosess for å få henne trygt hjem, sier bistandsad­vokat Svein Holden til NTB.

Holden forteller at familien opplever saken som «en grusom og umenneskel­ig handling».

Familien har bestemt seg for å følge politiets råd om ikke å betale løsepenger. Ifølge bistandsad­vokaten har familien fått en grundig veiledning fra politiets fagmiljøer når det gjelder løsepengek­ravet og vurderinge­n av om dette skal innfris eller ikke.

– Med tanke på at de har fått et så entydig råd, er det vanskelig å tenke seg at man skulle handle i strid med rådet som er gitt, sier Holden, som legger til at det har vaert en krevende vurdering.

Politiet bekrefter at det har kommet både trusler om krav om løsepenger – i form av kryptovalu­ta. Ifølge politiinsp­ektør Tommy Brøske har politiet kun hatt begrenset dialog med den antatte kidnappere­n, og de har ingen anelse om hvem det er.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway